Tuesday, July 16, 2013

522. PinocchioVi befinner oss just nu mitt i årets värsta värmebölja, vilket betyder att det är temperaturer upp mot +40C på stadens vindstilla gator. Då gör man bäst i att hålla sig inomhus i en luftkonditionerad lokal, vilket kan betyda allt från butik till restaurang. Väljer du det sistnämnda har jag ett ställe att berätta om som vi på Ett annat-redaktionen besökte för ett par dagar sedan. Det heter Pinocchio och ligger på Upper East Side.


Pinocchio är en härlig liten italiensk restaurang som är precis sådär romantisk som man förväntar sig av en familjeägd krog någonstans i Manhattans utkanter. Stället öppnade för över trettio år sedan och drivs fortfarande av samma familj. När du kliver in möts du av dunkla tegelväggar och restaurangens ägare, som visar dig till bords varpå han rekommenderar vin och mat. Det är precis som det ska vara; mörkt med levande ljus, opera från stereon och personal i vit skjorta och väst.

Maten är dessutom underbar. Jag började måltiden med en Grilled Calamari, som var underbar. Efter det följde en pasta som naturligtvis var pinfärsk och perfekt tillagad. Pastan serverades med en suverän vodkasås, och avnjöts tillsammans med ett par glas rödvin rekommenderade av restaurangens ägare.


Desserten blev en bit Tiramisu som även den var helt otrolig. Samt ytterligare ett glas rödvin. Pinocchio är en genuin restaurang en hel värld från giganterna på Manhattans södra delar. Det är en familjerestaurang där tiden tycks ha stannat, och så kommer det att vara i trettio år till.


View Larger Map
Pinocchio
1748 1st Ave (mellan E 90th och E 91st Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment