Monday, July 1, 2013

521. AG KitchenI dagens tips ska vi berätta om New Yorks bästa hamburgare här på bloggen. Något som är kontroversiellt, då det finns lika många favoriter som det finns invånare i stan. Alla New York-bor har sin egen hamburgerfavorit, men jag tror att jag lyckats hitta den som kniper förstaplatsen. Ni som följer oss på Instagram har redan fått ta del av denna burgare i form av ett minitips, men den är så pass god att vi vill berätta om den igen. Därför beger vi oss nu till AG Kitchen på Upper West Side.

AG Kitchen är mästerkocken Alex Garcias lite mer avslappnade inrättning. Några gator upp ligger Garcias huvudrestaurang AG Bistro, men känner du för en mer tillbakalutad middag är det hans senaste nyöppning du villl bege dig till. I köket möts influenser från både USA och sydligare breddgrader, vilket skapar en unik meny full av härliga smaker. Stjärnan är en burgare vid namn Royale Burger.


Din Royale Burger har inte bara ett härligt namn, den består dessutom av två burgare, bacon, ost och Garcias hemliga AG Sauce. I själva burgaren brottas fyra olika sorters kött; Sirloin, Short Rib, Chuck och Brisket. Det är den saftigaste burgare jag ätit här i New York, och en värdig favorit till The J Burger som serveras på Jasper's i San Francisco (som du för övrigt kan läsa om i min senaste bok Ett annat San Francisco). The Royale Burger är helt enkelt perfektion mellan två Potato Buns.


Det slutar emellertid inte här. AG Kitchens pommes frites är gudomliga. De kallas Hollywood Fries och bjuder på en kryddblandning som är perfekt. Dessutom bryggs det öl på premisserna, och en AG IPA är en mycket vis beställning. Missa inte heller ställets hemgjorda Tableside Guacamole eller deras Moscow Mule. AG Kitchen är helt enkelt en av stans bästa restauranger just nu!


View Larger Map
AG Kitchen
269 Columbus Ave (mellan W 72nd och W 73rd Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Mmmmmmm det lär bli ett besök här. Hur ska vi hinna med allt undrar jag. Hur ska vi hinna bli hungriga mellan varven är en annan sak jag undrar. Men om jag tar med joggingskrona och tränar utav-bara-den så kanske den där vrålhungern infinner sig och jag kan kränga och prova på precis allt som jag/vi frestas med. Mmmmmm vad jag längtar. "Bara" knappt två månader kvar nu innan vi sätter oss på flyget.

Angelica said...

Hej! Ville bara säga att den här bloggen är toppen! Jag älskar också New York och nu blev jag sugen på att dra dit igen. Tack!

/ Angelica

Anonymous said...

Sitter på AG Kitchen och skriver detta. Har precis avnjutit en saftig Juicy Lucy-burgare, guacamole side-order och sköljt ner det hela med en kall Red Hook ESB. Det hela gick på 42$ med dricks. Mycket gott och väl värt ett besök! Tack för tipset!
/Gustaf

Post a Comment