Wednesday, July 31, 2013

523. Tanoshi BentoInnan vi ger oss i kast med dagens tips här på EANY vill jag passa på att berätta att vi tillsammans med våra vänner på Destly nu arrangerar en tävling där du kan vinna ett exemplar av min bok ”Ett annat New York”! Hos Destly kan du boka lyxiga hotell med upp till 70% rabatt. Detaljer om hur du deltar i tävlingen hittar du hos Destly, som du kan besöka genom att klicka här. Nu vidare till dagens tips, där vi ska besöka Tanoshi Bento.


Tanoshi Bento är systerrestaurangen till otroligt populära Tanoshi Sushi som på kort tid höjts till skyarna som ett av New Yorks bästa sushiställen. Hos nyöppningen serveras som namnet antyder bento, och vad är det? Jo, det kan enklast beskrivas som en lunchlåda, fylld med en mängd olika godsaker.

Det finns fem olika sorters bento att beställa hos Tanoshi Bento, varav Kara Age Chicken och Pork Katsu är två jag själv fastnat för. Skulle jag tvingas välja en vinnare blir det den försnämnda. Jag har nämligen aldrig tidigare ätit en så god kyckling. Det finns dessutom ett gäng smårätter att beställa, men en bento är mer än tillräckligt.


Restaurangen är liten, och har inte mycket atmosfär att tala om, men de serverar New Yorks bästa bento. Mitt råd är att du köper med dig en bento box för senare förtäring i Central Park. Då har du vips skapat dig en ypperlig picknick!


Tanoshi Bento
1372 York Ave (mellan E 74th och E 73rd Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Åhhhhh Bento. Älskar Bento! Och i flera olika varianter dessutom. Tack för tipset!

Anders said...

Många bra tips på denna blogg! Hur går det att få tag på boken du nämner i detta inlägg?

Post a Comment