Monday, December 17, 2012

510. Prosperity Dumpling


Julen börjar närma sig med stormsteg. Gatorna här i New York är packade av stressade julklappshoppare som springer in och ut ur de vackert skyltade butikerna, och ett täcke av förväntan ligger över hela staden. Vi har ännu inte fått någon snö, men förhoppningsvis faller det några flingor innan julafton. Själv har jag klarat av all min julklappshandling, och kan i godan ro ägna mig åt Egg Nog och planering av julmiddagen (där baconinsvepta dadlar fyllda med getost verkar bli den stora vinnaren). Under allt detta välbehag behövs det emellertid någonting att äta, och därför ska dagens tips handla om ett av stans bästa dumplinghak, Prosperity Dumpling i Chinatown.

Prosperity Dumpling är inte mer än ett litet hål i väggen någonstans i Chinatowns östra delar. Det finns plats för en handfull personer inne i lokalen, som ofta är full av folk som väntar på att beställa. Det är varmt och osigt, precis som det ska vara på ett litet dumplinghak i Chinatown med andra ord.


På menyn hittar du naturligtvis dumplings, och dessutom till ett rasande lågt pris. För två dollar får du en portion om fem fyllda små degknyten, där min favorit är Chives and Pork. Har du ytterligare någon dollar att avvara kan du beställa en sesampannkaka, och känner du dig riktigt förmögen kan du för femtio cent extra få denna fylld med fläsk. Din brakmåltid går med andra ord på mindre än fyra dollar. Som hittat i dessa juletider.


Jag rekommenderar Prosperity Dumpling varmt när du befinner dig i Chinatown. Det är några av stadens godaste dumplings, där smakerna är som gjorda för en kall vinterdag då du behöver ett värmande mellanmål. Nu har det blivit dags för ytterligare en kopp egg nog i väntan på att tomten ska dyka upp. Bara sju dagar kvar...


View Larger Map
Prosperity Dumpling
46 Eldridge Street (mellan Canal och Hester Street)
Manhattan

1 comments:

Jenny said...

Vad bra att du har med en karta till dina tips!

Post a Comment