Friday, November 16, 2012

508. Det Ett annat New Yorkska bröllopet


Nu är det avklarat! Ett annat-redaktionen kan äntligen kalla varandra för man och hustru! Ända sedan januari har vi planerat vårt bröllop, och allt gick precis så smort som vi hoppats. Vädret var underbart; inte ett moln på himlen, och trots att det bara ett par dagar tidigare varit snöstorm lyckades vi pricka in en utomhustemperatur på nästan +20C. Vi vet att många av er läsare går i bröllopstankar, och att New York är en populär stad att säga I do i. Därför ska vi nu dela med oss av vårt planerande, och vi börjar med ceremonin.


Vi valde att utbyta ringar på en plats som heter 620 Loft & Garden. Det är en av Rockefeller Centers takträdgårdar, belägen på sjunde våningen, och med en magisk utsikt över 5th Ave, St Patricks Cathedral och Rockefeller Center. Stället fullkomligt sjunger av romantik, och är en perfekt bröllopsplats. Det finns utrymme både inomhus, där du bjuds på utsikt över skridskorinken, och utomhus i den välputsade parken, komplett med en gullig fontän. Vi funderade även på The Conservatory Garden i Central Park, en vacker trädgård som gjord för bröllop, men valde att istället åka dit senare på eftermiddagen för att ta bröllopsfoton.


Nu vidare till middagen, som vi valde att hålla på en restaurang vid namn City Crab. Det är en livlig och mycket New Yorksk skaldjursrestaurang där vi reserverade övervåningen. Det visade sig vara den perfekta destinationen för 60 gäster sugna på hummer, och servicen är bland den bästa man kan hitta i stan. Det finns flera olika menyer du kan välja mellan, och den vi föll för var en trerätters med fyra olika huvudrättsalternativ. Restaurangens hummer blev den stora vinnaren, som beställdes av mer än 90% av gästerna. Vår favoritrestaurang EN var även den ett alternativ under planeringen, men den lämpar sig bäst för något mindre sällskap, så valet föll på City Crab, vilket visade sig vara perfekt.


Avslutningsvis vill jag tipsa om både vigselförrättare och bröllopstårta. Vi blev vigda av en förtjusande dam vid namn Sarah Ritchie. Hon gjorde ett makalöst jobb, och lyckades fånga alla de små detaljer vi var på jakt efter under vigseln. Vår bröllopstårta bakades av Jerome Chang, mannen bakom Dessert Truck. Det var en underbar skapelse som bjöd på lager efter lager av chokladmousse, kolasås, chokladkaka och havssalt. Jag har aldrig hört så många människor säga This is the best cake I've had in my entire life! Det var en helt perfekt dag, och för er som går i giftastankar rekommenderar jag ett New York-bröllop varmt. Har ni frågor kan ni ställa dem på EANY's Facebook-sida, där vi gör vårt yttersta för att besvara.

Till sist, ett stort tack för alla lyckönskningar och gratulationer! De värmer väldigt gott i våra hjärtan.

3 comments:

Rosita said...

Ett stort stort GRATTIS!! Ja jag skulle verkligen vilja gifta mig i New York - numera "gifta om mig" med samma man då det redan är gjort :-) När vi besökte NY i mars och intog vår brunch på River Café såg vi ett bröllopspar fotas med utsikt över Manhattan skyline. Åå det - eller fotografering i Central Park - skulle jag också gärna göra :-)

Än en gång, varma lyckönskningar till bröllopsparet!
Hälsningar Rosita

Eva said...

Stort grattis till er :)

/Eva
peopleintehstreet.blogg.se

mikebike said...

Wow! Grattis och massor av lyckönskningar. Följer er på instagram och älskar't.

Post a Comment