Tuesday, October 16, 2012

505. The Kati Roll Company


Det indiska köket bjuder på många spännande smaker och i dagens tips ska vi berätta om en snabbmatsrestaurang från just detta land som tagit New York med storm. Innan dess vill vi dock återigen nämna vår Facebook-sida, där du kan ställa frågor och diskutera med andra New York-fantaster, samt vår Instagram, där vi heter publicerar bilder från vår vardag. Facebook-sidan hittar du här, och på Instagram heter vi ettannatnewyork. Nu vidare till dagens tips, där vi besöker The Kati Roll Company i Midtown.


The Kati Roll Company är som nämnt en lokal snabbmatskedja där kati rolls serveras. Stället är litet och enkelt inrett. Väggarna är täckta av Bollywood-affischer, och rummet fylls ofta av soundtracket från någon av de senast indiska storfilmerna. Det är med andra ord precis som det brukar vara i en snabbmatsrestaurang, högljutt och popkulturellt, med enda undantaget att inspirationen här kommer från Indien.


På menyn hittar du enbart kati rolls, och vad är då detta? Jo, det är en liten rulle bestående av en paratha, som är ett indiskt tunnbröd, samt någon delikat fyllning. På menyn hittar du tretton olika rullar, med fyllningar som kryddstark potatis, grillad kyckling eller lamm. Själv är jag såld på ställets Unda Shami Roll, som består av lammköttfärs, linser samt ägg. Den är härligt kryddstark, och lammet tillsammans med det stekta ägget är en suverän kombination.


The Kati Roll Company är ett mycket välkommet tillskott på stadens snabbmatskarta. Det är ett utmärkt alternativ när du tröttnat på hamburgare, pizza och tacos, och har du aldrig provat en kati roll tidigare bör du göra det snarast möjligt. Det finns tre lokaler här i stan, samt en i London om du skulle vara i trakten.


View Larger Map
The Kati Roll Company
229 E 53rd Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment