Tuesday, November 29, 2011

391. Curry In a Hurry


I dagens tips stannar vi kvar i kvarteren runt Gansevoort Park, vars takbar vi berättade om i förra inlägget här på EANY, och promenerar ett par gator österut till New Yorks Little India. Lilla Indien är inte mycket mer än en gatukorsning där dagligvarubutiker och restauranger från detta sydasiatiska land ligger på rad. En av områdets största klassiker går under namnet Curry In a Hurry, en restaurang där ett besök är som en resa till ett New York vi vanligtvis bara ser på film.


Curry In a Hurry är en indisk snabbmatsrestaurang med över trettio år på nacken, där merparten av klientelet består av taxichaufförer på jakt efter en delikat och billig lunch. Under taxichaffisarnas skiftbyte runt fyratiden på eftermiddagen står de gula bilarna på rad utanför den två våningar stora restaurangen, och kön av hungriga gäster ringlar ofta ut på trottoaren. Inne i restaurangen manar den stressade personalen sina kunder att skynda på med sina beställningar, och luften är full av delikata dofter och ljud.


På den väl tilltagna menyn hittar du traditionella indiska rätter som Chicken Tikka Masala, Saag och Vindaloo. Du beställer din mat vid disken på nedervåningen, och tar med den en våning upp till matsalen vars inredning inte ändrats sedan restaurangen öppnade. Maten är otroligt god och dessutom billig. En väl tilltagen lunch för två går på under $15, och väljer ni några av de billigare rätterna landar notan på under tio dollar. Till din mat serveras du dessutom ett Naan som är större än tallriken.


Curry In a Hurry är en New York-klassiker väl värd ett besök. Det är hip-hopmogulen Russell Simmons favoritrestaurang, och anledningen till detta är naturligtvis den utsökta maten. Visst är inredningen lite på dekis, men det bidrar bara till den New Yorkska stämningen. Till sist vill jag nämna en av restaurangens specialare, Ginger Chicken. Finns den rätten på menyn under ditt besök uppmanar jag dig att prova en portion. Det kommer du inte att ångra.


View Larger Map
Curry In a Hurry
119 Lexington Ave (mellan 28th och 29th Street)
Manhattan

1 comments:

FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger said...

Å indiskt som är så gott!!!Grymt bra reseblogg det här!

Titta gärna in på min blogg som handlar om temarestauranger runt om i världen.

mvh FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger

Post a Comment