Sunday, November 27, 2011

390. Gansevoort Park Rooftop


Under helgen som gick var det runt 16C och sol här i New York. Det var med andra ord väder som gjort för att strosa runt och upptäcka staden. Vi bestämde oss för att promenera från vårt hus på Upper East Side ned till East Village, och efter ett fyrtiotal kvarter kände vi att det var dags för en liten paus. Tidigare i somras var vi på en jobbfest på en takbar i Midtown, och då vår höstpromenad återigen förde oss till platsen för denna fest bestämde vi oss för att prova den under lugnare och mindre arbetslika former. Namnet är Gansevoort Park Rooftop.


Gansevoort Park är ett lyxigt hotell strategiskt beläget i Midtown. Likt sitt systerhotell i Meatpacking District finner du en bar på takvåningen ett tjugotal våningar upp, och för att ta dig dit går du helt enkelt in i hotellets lobby och tar hissen upp till våning P2. Den väl tilltagna baren består av två plan där du finner fyra bardiskar, en pool och ett flertal lounger. Om du inte bor på hotellet vill du bege dig till huvud-loungen The Pool Lounge, som är öppen för allmänheten (övriga lounger är öppna under vissa tider). Där finner du både en inomhusdel samt en terass med utsikt över Park Ave och 29th Street. Utomhusdelen är dessutom uppvärmd under kyliga höstdagar. Skulle du planera ett event i stan kan du reservera någon av de olika loungerna.


Nu några ord om menyn, som till större delen består av cocktails och vin. De förstnämnda är blandade av mycket skickliga bartenders som vet vad de pysslar med. Är ni ett större sällskap kan ni beställa en tillbringare Sangria, Margarita eller något annat läskande, men jag rekommenderar en närmare titt på cocktail-menyn där en skönhet vid namn Rita Grable sticker ut från mängden. Rita Grable är en tequila-baserad drink som bjuder på en god hetta, och som värmer skönt under en solig höstdag bland New Yorks takåsar. Under vårt senaste besök dracks det även ett bubblande rosévin som var mycket gott och höstligt.


Gansevoort Park Rooftop är en massiv bar på flera plan. Det är en något lyxigare inrättning som gjord för mingelfester bland TV-folk och kända ansikten, men det har visat sig att ett besök på tu man hand är om möjligt ännu mysigare. Det är kul att med en drink i handen sitta och titta på den ack så New Yorkska utsikten medan man försöker klura ut vad det är för slags människor som bor i penthousen på andra sidan gatan.


View Larger Map
Gansevoort Park Rooftop
420 Park Ave S (mellan E 28th och E 29th Street, våning P2)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Hej! Nu tänkte jag försöka hänga med i din blogg lite inför mitt första besök i N.Y. 28 dec och tio dagar framåt. Vad tror du om nyår? Är det Time Square som gäller eller är det hysteriskt? (Runt en miljon människor bara ju) ;) Mvh Janne

Klankis said...

Var själv på Peninsula's roof top i torsdags, mycket trevligt förutom en massa bananflugor. Det är dock den enda nackdelen med det fina varma vädret!

Post a Comment