Friday, August 17, 2012

483. Cooper's Craft & Kitchen


Det dyker dagligen upp nya barer och pubar i New York. Ibland händer detta så fort att man inte riktigt hinner med i svängarna, så när ett nytt ställe öppnat hinns inte ett besök med förrän månader senare. I dagens tips ska vi berätta om en av dessa barer, ett ställe i East Village som vi trots att det öppnade redan under hösten 2011 besökte först i juni i år. Cooper's Craft & Kitchen heter baren i fråga.


Cooper's ligger mitt på brusande 2nd Ave, i hjärtat av East Village. Det har sedan öppnandet blivit ett populärt ställe, där något större sällskap gärna bokar bord för att ta sig en matbit och några drinkar. Inredningsmässigt påminner baren lite om något man hittar i en gammal westernstad. Grova träplankor och dämpad belysning inbjuder till en stunds sittande, och då menyn bjuder på smakliga överraskningar är detta en behaglig syssla.


Det finns ett femtiotal olika ölsorter att titta närmare på, varav hälften är på tapp. Utbudet består av både klassiker som Guinness och Brooklyn Lager, samt lite mer svårfunna sorter som Allagash och Session. Är du hungrig kan du beställa burgare, Mac'n'Cheese och Fish'n'Chips, samt små tilltug som Scotch Eggs och Drunken Drumsticks.


Cooper's är ett välkommet tillskott på East Villages redan så välfyllda barkarta. Maten är god, och drinkombudet om möjligt ännu bättre. Det är ett ställe där man gärna blir sittande, och utsikten över 2nd Ave är svår att tröttna på.


View Larger Map
Cooper's Craft & Kitchen
87 2nd Ave (mellan E 5th och E 6th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment