Wednesday, August 22, 2012

484. Potbelly


En god macka är enigt mig själv en av de bästa måltiderna man kan unna sig. Få saker slår ett par skivor bröd med valfri fyllning emellan, och att hitta en restaurang där inriktningen ligger på just detta är som att kliva in i en delikat skattkammare. Vi har tidigare skrivit om några av våra favoriter på New Yorks sandwichkarta här på EANY och idag har det blivit dags för ytterligare ett tips rörande denna delikata rätt. Därför beger vi oss illa kvick till Midtown och Potbelly.

Potbelly startade 1977 och är en kedja som finna i nästan hela USA. Trots att vi försöker undvika att skriva om kedjor här på EANY har vi i vissa fall inget val, de är helt enkelt så pass bra. Ursprungligen var stället en liten antikaffär i Illinois där mackor serverades till hungriga antikjägare, och det dröjde inte länge innan ryktet spred sig och Potbellys (minus antikaffären) började poppa upp lite varstans i landet.


Mackor är som nämnt kedjans signum, och gosse vad goda de är. Det finns vanligtvis ett femtontal olika varianter att välja mellan, där du hittar allt från hälsosamma Turkey Breast with Swiss Cheese till kaloribomben A Wreck, där salami, rostbiff, kalkon och skinka badar i smält Swiss Cheese. Själv gillar Potbellys Meatball Sandwich, som bjuder på ett par rejäla italienska köttbullar i marinarasås toppat med provoloneost.


Potbelly är en av landets bästa snabbmatskedjor i min mening. Mackorna är otroligt goda, och värdiga utmanare till de du hittar i mindre delikatessbutiker. Det finns en handfull lokaler utspridda över Manhattan, så det är alltid nära till hands när sandwichhungern gör sig påmind. Dessutom finns en av världens godaste läskedrycker till försäljning.


View Larger Map
Potbelly
150 E 44th Street (mellan Lexington och 3rd Ave)
Manhattan

1 comments:

DOA said...

Vi brukar fixa lunch därifrån till lunchmöten på kontoret. Jag håller med om att mackorna är suveränt goda.

Post a Comment