Sunday, July 8, 2012

473. Aroma


EANY-redaktionens semester i soliga Kalifornien har nu börjat på allvar! Vi befinner oss i skrivande stund i Sonoma, där vädret är underbart och vinet om möjligt ännu bättre. Vi har emellertid inte glömt bort er läsare, och kommer att uppdatera EANY som vanligt med tips vi samlat på oss innan vi for på semester. Även vår Facebook-sida kommer att uppdateras med små New York-tips, och skulle du vara intresserad av ögonblicksbilder från vår semester är du välkommen att följa oss på Instagram (där vi heter ettannatnewyork). Nu till dagens tips, som tar oss till en vinbar i Noho vid namn Aroma.


Aroma är en charmig liten vinbar någonstans i gränslandet mellan East Village och Noho. Stället är inrett i dova trätoner, och har plats för en handfull gäster vid baren. Själva brukar vi besöka Aroma framåt småtimmarna, strax innan det är dags att bege sig hemåt efter en barrunda i East Village. Man blir dock gärna sittande en stund, och huvudanledningen till detta är ställets fina utbud av vin.


På menyn hittar du ett välredigerat utbud av vita och röda varianter. En handfull finns att beställa per glas, men om ni är två som är sugna på samma sort rekommenderas en halvflaska, som är ett mycket prisvärt alternativ. Själva har vi fastnat för en god shiraz, och närhelst den finns på menyn står en beställning för dörren.


Aroma är en mysig bar som gjord för en flaska vin på tu man hand. Det finns dessutom små tilltugg att beställa, varav en tallrik av ställets skinka och salami rekommenderas varmt. Allt detta prat om vin har nu gjort mig törstig, och jag är glad att jag befinner mig mitt i USA's bästa vindistrikt. Semestern fortsätter, och vi hörs igen om ett par dagar!


Visa större karta
Aroma
36 E 4th Street (mellan Bowery och Lafayette Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment