Wednesday, July 4, 2012

472. Brother Jimmy's BBQ


I dag är det Fourth of July, USA's nationaldag! Vi på Ett annat-redaktionen kommer att fira denna röd-vit-blåa dag ombord på Virgin America's flight 29, destination San Francisco. Där i skuggan av Golden Gate-bron ska vi tillbringa två behagliga månader, och ni som följer oss på Instagram eller Twitter kommer att få ta del av denna långsemester via dagliga uppdateringar. Ett annat New York och vår Facebook-sida (som du hittar här) kommer även de att uppdateras som vanligt ett par-tre gånger per vecka med tips från New York. Nu till dagens tips, där vi i god Fourth of July-anda vill berätta om en av stans mest omtyckta barbecuerestauranger, nämligen Brother Jimmy's BBQ på Upper East Side.


Brother Jimmy's är en lokal liten kedja vars inriktning ligger på slow smokin' barbecue. Den första restaurangen öppnade 1989 på Manhattans Upper East Side, där ett besök bjuder på en underbart amerikansk upplevelse. Stället är inrett på typiskt kofösarmaner, med grova träbord, en rustik stallkänsla samt ett gäng arkadspel för uttråkade cowboybarn. Väggarna är inpyrda av delikata rök och barbecuedofter, och om eftermiddagarna är det inte ovanligt att merparten av besökarna består av barnfamiljer, ett klientel som under kvällen byts ut mot mer festglada individer med revbenspjäll och amerikansk öl i blick.


På menyn hittar du inte helt oväntat en uppsjö av olika sorters grillat kött. Ställets signaturrätt är deras revbenspjäll, som efter att ha rökts i upp till tolv timmar tillagas i tre olika varianter. Northern Style Ribs serveras dränkta i restaurangens hemgjorda barbecuesås, medan Southern Style Ribs bjuder på en härlig Memphis Style Rub. Den tredje varianten kallas Brother Jimmy's Dry Rub Ribs, och skulle du vilja prova alla tre kan du beställa en Combo Rib Platter, som dessutom serveras med två sidorätter. Själv rekommenderar jag ställets Northern Style Ribs, som är så möra att köttet praktiskt taget faller av benen.


Brother Jimmy's är en härligt amerikansk restaurang. Maten är både genuin och delikat, utbudet av öl härligt amerikanskt och stämningen likaså. Dessutom finns Brother Jimmy's egna barbecuesåser till försäljning, om du skulle vilja ta med dig en liten bit av den vackra södern hem.

Ytterligare fyra Brother Jimmy's finns i stan, men den på Upper East Side är originalet.


View Larger Map
Brother Jimmy's BBQ
1485 2nd Ave (mellan E 77th och E 78th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment