Thursday, July 12, 2012

474. La Piscine


Att sitta utomhus om sommaren är något de flesta av oss gillar. Om platsen där vi parkerar våra bakar dessutom bjuder på en fin utsikt blir denna syssla om möjligt ännu mer behaglig. Lägg till detta en drink i näven, och kanske ett gott tilltugg så har du receptet för en lyckad kväll. I dagens tips ska vi berätta om ett ställe där utsikten är fenomenal och drinkarna goda, nämligen takbaren La Piscine på Hotel Americano i Chelsea.


La Piscine är med New York-mått mätt en väl tilltagen takbar. Det första du möts av när du kommer upp på taket är ett öppet kök från vilket delikata dofter fyller luften. En handfull bord finns tillgängliga om du vill äta, samt ett gäng soffor om du vill slå dig ned och njuta av utsikten med tidigare nämnda drink i handen. Någonstans i fjärran står Empire State Building i all sin prakt, och när solen är på nedgång bjuds du på en mycket vacker syn då staden badas i ett gyllene sken. På tal om bad finns det dessutom en pool på premisserna, men för att få tillgång till den måste du boka plats.


På drinkmenyn hittar du ett gäng välblandade cocktails, och vi på redaktionen föll båda för en skapelse vid namn Hibiscus Margarita, som är en välsmakande variant på en klassisk Margarita. Skulle du bli hungrig kan du beställa medelhavsinspirerad mat från köket, där Grilled Octopus snabbt blev en favorit.


La Piscine är en härlig takbar. Utsikten är underbar och drinkarna mycket goda. Om du har tillfälle rekommenderar vi att du dyker upp innan solen gått ned, och avnjuter ett par drinkar under solnedgången. Det är en mycket behaglig syn, men risken finns att du stannar kvar ytterligare ett par timmar.


View Larger Map
La Piscine (taket på Hotel Americano)
518 W 27th Street (mellan 10th och 11th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment