Sunday, May 20, 2012

457. Brooklyn Ice House


Vädret här i New York har varit underbart de senaste dagarna. Solen har har blickat ned på oss med sitt varmaste leende, och kvicksilvret har rusat upp till +25C, med följden att folk gått man ur huse för att njuta av tillvaron. Även vi på EANY njöt till fullo av de varma dagarna under helgen, först med en tur till matfestivalen Googa Mooga, följt av en kväll i vackra Red Hook där vi avslutade aftonen på Sunny's efter ett besök hos en av grannskapets charmigaste barer, Brooklyn Ice House.


Brooklyn Ice House är en bar som verkligen lyckats fånga den charm som genomsyrar Red Hook. Stället är vindpinat och har fått smaka på det salta havets sporadiska kyssar, vilket resulterat i flagnande färg och en rucklig stolthet. Klientelet består av folk från grannskapet, samt Red Hook-fans från Manhattan (läs Ett annat-redaktionen) som besöker kvarteren för att andas ut en stund.


I drinkutbudet hittar du ett sjuttiotal olika ölsorter, där även Red Hooks stolthet Six Points är välrepresenterat. Själv lät jag en burk Righteous Ale slinka ned i strupen, något som visade sig vara ett vist val denna vackra försommarkväll. Är du hungrig kan du dessutom beställa mat som burgare och barbecue från ställets grill, vilket även det är ett mycket förståndigt beslut.


Brooklyn Ice House är en underbar liten bar som bjuder på en unik charm. Det är Red Hook i ett nötskal, och då stället dessutom har en väl tilltagen bakgård är det som gjort för ett besök en sen sommareftermiddag, då dagen bestämmer sig för att bli natt och stjärnorna på den klara himlen glittrar i kapp med Manhattan på andra sidan East River.


View Larger Map
Brooklyn Ice House
318 Van Brunt Street (mellan Pioneer Street och Visitation Pl)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment