Friday, May 11, 2012

453. Brooklyn Diner


Att se kändisar är något man sällan tröttnar på, och New York är en ypperlig stad att se välkända ansikten. Ett av de bästa grannskapen att spana efter celebra namn i är Upper East Side, här är det nästan en självklarhet att under en lite längre promenad se minst ett par kändisar. Vi på redaktionen har själva lyckats se storheter som Woody Allen, sir Paul McCartney, Natalie Portman och Sting här i skuggan av Central Park, men det har visat sig att legender går att skåda även på andra platser i stan. De senaste två dagarna har varit fulla av celebra möten; i förrgår satt vi ett par bord från hela Beach Boys på en restaurang på Upper West Side, och efter en ypperlig konsert med M83 sent igår kväll krockade vi med allas vår favorit Jerry Seinfeld i dörren på väg in till Brooklyn Diner i Midtown West.


Brooklyn Diner är ett ställe där namnet bedrar; det är nämligen inte en renodlad diner, utan en restaurang av en något lyxigare kaliber. Stället bjuder på en avslappnad atmosfär samt trevlig personal, och en av de huvudsakliga anledningarna till att vi besökte stället är att det har rykte om sig att vara mycket bra för just kändisskådning, något som bekräftades i samma sekund vi klev in och krockade med världens roligaste man. Längs väggarna sitter det dessutom en mängd små plaketter med namn på celebra gäster ingraverade, och det är mycket kul att se vilka som besökt stället för dig.


På menyn hittar du pastrami, corned beef, burgare och annat smått och gott. Maten är mycket god, och när du hugger in på restaurangens burgare, en signaturrätt som dessutom utsetts till New Yorks bästa av New York Magazine, förstår du varför stället är så populärt hos likväl kända som okända gäster. Dessutom är ställets milkshakes vansinnigt goda, och stora nog att mätta två munnar.


Brooklyn Diner är ett mycket bra ställe att se en kändis eller två, och dessutom är maten enormt god. Ytterligare en lokal har öppnats vid Times Square, men den är dessvärre inte lika kändistät, så vill du se ett känt ansikte rekommenderas ett besök hos originalet vid 57th Street (samt ett kryddmått tur.)


View Larger Map
Brooklyn Diner
212 W 57th Street (mellan Broadway och 7th Ave)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Det enda jag lyckats med är att se en skylt med Denzel Washington's namn på. Antar location is everything. :P

Tobias. said...

Vilken fin burgare!!!

Post a Comment