Sunday, May 13, 2012

454. Bosie Tea Parlor


Te är en dryck som aldrig upphör att överraska. Av de tusentals sorter som finns att tillgå är smakupplevelsen sällan densamma, och när man väl börjat leta sig djupare och djupare in i tedjungeln kan det vara svårt att frivilligt vända på klacken och gå därifrån. Samma sak gäller för vin, och i dagens tips kommer vi att besöka ett ställe som riktat in sig på just dessa två drycker. West Village är platsen, och Bosie Tea Parlor är namnet på denna lilla te- och vinoas.


Bosie Tea Parlor är en gemytlig te och vinbar. Stället är inspirerat av franska tehus, och stor vikt har lagts på en litterär inriktning, där Oscar Wilde verkar vara något av en husgud. Det är ett avslappnande litet tehus där man gärna blir sittande i ett par timmar, antingen över ett glas vin och en god bok, eller tillsammans med en god vän och en kopp te.


Det finns ett hundratal olika tesorter att välja mellan, och de är alla utvalda av ställets temästare. Du kan dessutom beställa kakor och bakverk, och vi rekommenderar Bosie's Madeleines, som dessutom gör ditt besök ännu mer litterärt om du väljer att göra en Proust och doppa den i ditt te (varpå en flodvåg av nostalgiska och ofrivilliga minnen naturligtvis infinner sig.) Skulle fransk sockerkaka och litterära referenser inte vara din grej kan du även prova ställets Eclairs, som är vansinnigt goda.


Till sist vill vi passa på att nämna Bosie's fina lilla utbud av vin. Det finns ett femtontal olika sorter att välja mellan, varav en Pinot Noir från Kalifornien vid namn Row Eleven förtjänar en guldstjärna. Bosie är ett trevligt och avslappnande litet tehus, som gjort för ett långt möte med en god vän. Utbudet av dryck och tilltugg är excellent, och skulle du råka vara ensam i stan kan du alltid gå dit tillsammans med en god bok.


View Larger Map
Bosie Tea Parlor
10 Morton Street (mellan 7th Ave S och Bleecker Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment