Monday, March 19, 2012

433. 508


Det har blivit dags igen att snacka magi här på EANY. Det händer med jämna mellanrum att vi på redaktionen springer på ställen där vi efter ett första besök vill återvända gång om annan. I dagens tips ska vi berätta om ett av dessa, ett ställe som ligger så avsides att det kan vara en rejäl utmaning att ta sig dit (åtminstone för Upper East Side-bor som oss), men lönen är värd mödan flera gånger om. Vi talar om ett gastrobryggeri vid namn 508, som ligger i utkanten av West Village.


508 är som nämnt ett gastrobryggeri, det vill säga en liten restaurang och bar där ägaren och geniet Anderson Sant'anna De Lima brygger sin egen öl på premisserna. Stället är enormt trevligt, med en modern men samtidigt varmt inbjudande atmosfär. Vi på Ett annat-redaktionen älskar denna inrättning, och att sätta sig vid baren för att långsamt prova sig igenom De Limas utbud av hemgjord öl är en himmelsk upplevelse.


Det finns ett tiotal olika sorters hemgjord öl att välja mellan, och smakerna är av världsklass. De Limas öl är helt enkelt underbar, och det är väldigt svårt att slita sig bort från baren framåt småtimmarna. Ställets Hefeweizen är godare än min tidigare favorit Blue Moon, och De Limas IPA gör mig tårögd. Se dessutom till att prova ställets Cream Ale, Porter och Winter Ale... och Belgian Pale Ale och Belgian Wit. Som om det inte vore nog med ett gudomligt utbud av hemgjord öl kan du vid baren dessutom beställa ostron för $1/styck hela kvällen lång. Det finns vanligtvis runt fem olika ostron att välja mellan.


508 är ett underbart gastrobryggeri beläget på en anonym gata någonstans i utkanten av West Village. Har du någon gång druckit en öl och tänkt Det här var inte dumt! så uppmanar jag dig att besöka stället snarast möjligt. Slå dig ned vid baren, beställ in en tallrik ostron, och jobba dig igenom utbudet av öl. Det är en mycket angenäm syssla. Fastnar du för en speciell sort kan du dessutom köpa med dig ett par flaskor hem.


View Larger Map
508
508 Greenwich Street (mellan Spring och Canal Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Det här är kanske en jättedum fråga men om man gillar "vanlig" ljus öl av pilsnertyp, har man då något att hämta här?

Post a Comment