Thursday, March 15, 2012

432. Bareburger


Det har blivit dags för ytterligare en diskussion rörande hamburgare här på EANY, men innan vi ger oss i kast med dagens tips vill jag avslöja en hemlighet... Ett annat New York kommer att släppas som bok till hösten! De senaste månaderna har varit vigda åt manusförfattande, och jag är mycket stolt över att ha fått chansen att skriva en helt egen bok! Det är en livslång dröm som gått i uppfyllelse, och jag vill passa på att utbringa ett stort tack till alla er som läser Ett annat-bloggarna. Tusen tack! Nu ska vi besöka ett ställe som tack vare en nyöppning här i våra hemkvarter på Upper East Side snabbt blivit en personlig favorit, nämligen Bareburger.

Bareburger är en restaurang där man lagt stor tyngd på rustik inredning och en grön agenda. Det är ett ställe där man känner sig varmt välkommen i samma sekund man kliver in, och efter en titt på menyn förstärks denna känsla ytterligare. Allt kött som används är organiskt, där ingenting är modifierat eller besprutat, och dessutom är merparten av producenterna lokala. Som om det inte vore nog med denna fina agenda använder restaurangen dessutom el från gröna och sköna Green Mountain Energy.


Nu när samvetet fått sitt kan vi fokusera en stund på magen. Det finns ett femtontal olika burgare att välja mellan, och du får själv bestämma vilket sorts kött du vill ha. Vildsvin, älg och bison är bara några av de köttsorter du har att välja mellan, och vi på redax kan gå i god för att den sistnämnda är mycket god. Bisonköttet fungerar ypperligt i en The Western, där bacon, cole slaw och friterad lök vilar lugnt på din burgare, badande i Peppercorn Steak Sauce.


Bareburger serverar en av stans bästa burgare. Ställets agenda är härligt grön, och urvalet av kött är enormt. Dessutom är restaurangens milkshakes underbart goda, och dessutom tillverkade med organisk glass, mjölk och frukt.

Ytterligare sju Bareburger finns i stan.


View Larger Map
Bareburger
1370 1st Ave (mellan 73rd och 74th Street)
Manhattan

3 comments:

Erik said...

Ja, de är fantastiska. Har varit på den i Village. Grym den med.

Minna said...

Prova Little Owl!
myyy god så god burgare :)
Älskar EANY.
keep up!

Marcus Kainen said...

Du skriver friterad lök men det ser ut som stekt lök på bilden? fried = stekt... :)

Låter gott, kanske blir till att prova nu när man är i NY i ett par dagar :)

Post a Comment