Sunday, January 22, 2012

412. Little Pie Company


Det har äntligen börjat snöa här i New York! Gatorna är nu täckta av några centimeter snö, och i Central Park ockuperar barnfamiljer beväpnade med pulkor de få backar som finns tillgängliga. Själva har vi spenderat helgen i hemmets lugna vrå där vi lagat lasagne och druckit ett gott vin vid namn Notios, men för några dagar sedan befann vi oss i Midtown, där vi tog en fikapaus på ett ställe med det bedårande namnet Little Pie Company.


Little Pie Company är ett bageri med snart tjugo år på nacken. Som namnet antyder är pajer ställets huvudsakliga inriktning, men det bakas även godsaker som brownies och kakor på premisserna. Kafé-avdelningen ligger precis bredvid bageriet, så du har full insyn i skapandet av delikata sötsaker under din fika, och med lite tur blir din bordsgranne en hel vagn med cupcakes som rullats ut för att svalna.


I utbudet av pajer hittar du godsaker som Mississippi Mud Pie, Threeberry Pie och Florida Key Lime Pie, för att nämna några. Själv provade jag en bit Sour Cream Apple Walnut Pie, som är bageriets signaturpaj. Den var naturligtvis otroligt god, och den enda äppelpaj som kommer i närheten av dess delikata smaker är varianten som serveras på Yaffa Café.


Little Pie Company är ett mysigt fik som bjuder på delikata pajer, underbara dofter samt full insyn i pajbakandets sköna konst. Dessutom är ställets kaffe mycket gott, något som kan vara svårt att hitta i detta stora land. Nu ska jag strax bege mig ut i snön till en närliggande sportbar för att se matchen mellan San Francisco 49ers och New York Giants, en duell där jag har svårt att välja vilket lag jag ska heja på.


View Larger Map
Little Pie Company
424 W 43rd Street (mellan 9th och 10th Ave)
Manhattan

3 comments:

Emily said...

Åh, vad jag blir sugen! Vi på www.resespanarna.se tyckte det var så bra att det förtjänade att bli "Veckans inlägg" hos oss.
/Emily

Anonymous said...

Du/ni måste ju hålla på Manning och grabbarna!! :D Systerbloggen får hålla på 49ers...
När ämnet ändå är uppe - har Giants någon officiell souvenirbutik i NY, eller måste man åka över till Metlife Stadium för detta?
/Kalle, Malmö

vadmalen said...

Vilket Bingo att hitta din blogg. Vi är sex kvinnor i 60års åldern som har träffats regelbundet i 25 år och provat vin. Vi gör en resa vartannat år.På novemberlovet i år styr vi kosant till NY för första gången. Då hinner vi få lite tips till dess.
Ha det så bra!

Post a Comment