Thursday, June 30, 2011

334. Yaffa Café


En av alla de härliga saker som gör New York till en så underbar stad är överflödet av dygnet runt-öppna ställen. Allt från Apple-butiken vid sydvästra hörnet av Central Park till någon av stans alla diners är ypperliga platser att tillbringa några timmar efter mörkrets inbrott. I dag ska vi tipsa om ett trevligt kafé där du kan äta och dricka närhelst du vill. Vi beger oss därför till East Village och Yaffa Café.


Yaffa Café är en ganska stor restaurang och kafé där den Berlin-doftande inredningen går i en dekadent röd färgskala. Trots att det ofta är fullt bland borden och hög ljudnivå, är det ett hemtrevligt ställe dit man gärna återvänder för en bit mat, dessert, eller en drink. De har dessutom en uteplats som är mycket välbesökt under årets varmare månader.


På menyn hittar man allt från frukost till middagsrätter, och naturligtvis ett fint urval av kaffe och te. Maten kan enklast beskrivas som college-mat, vilket är logiskt då en stor del av klientelet är college-studenter från närbelägna NYU. Skulle du vara vegetarian kan du dessutom glädjas åt att det finns ett tiotal vegetariska rätter på menyn. Är du sugen på en drink finns det öl och vin att beställa, och då 2011 verkar bli ett sangrians år för oss på Ett annat-redaktionen kan vi rekommendera Yaffas variant av denna dryck.


Till sist vill vi berätta om en av huvudanledningarna till att vi på redax besöker Yaffa gång om annan; nämligen deras äppelpaj. Hela redaktionen är enig om att det är den godaste paj vi någonsin ätit, och i sig en orsak till ett besök.


View Larger Map
Yaffa Café
97 St Marks Place (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment