Wednesday, December 22, 2010

259. Hangang


New Yorks Koreatown är inte mycket mer än ett par gator i mid-town, men trots detta är det ett naggande gott grannskap. Det ryms tonvis med restauranger bland de blinkande neonskyltarna, och är du ett fan av koreansk matlagning kan du spendera dagar med att äta dig från bibimbap till bibimbap. Vi på Ett annat har inte provat allt som den lilla stadsdelen har att erbjuda, men har detta till trots lyckats hitta ett par favoriter vi vill berätta om. En av dessa heter Hangang.


Hangang är en koreansk barbecue som huserar i en rejält tilltagen lokal. Om du beställer en traditionell barbecue tillagas maten vid ditt bord, och vi behöver nog inte nämna att hela stället är fyllt av magiska dofter. På traditionellt koreanskt maner får du dessutom ett flertal smårätter serverade innan din huvudrätt. Restaurangens kimchee är en av dessa, och den är otroligt god.


Skulle du inte vara sugen på barbecue finns det naturligtvis hot pots och bibimbaps att beställa. En favorit här på redaktionen är Hangangs tofugryta, som är mycket mustig och otroligt värmande efter att man har varit ute sent en kylig vinterkväll.


Jae Yook Bok Eum som är kryddigt grillat fläsk är en annan redaktionsfavorit. Denna rätt rekommenderas om du gillar lite starkare mat, och vill du ha ytterligare hetta i smaklökarna är en extra side order kimchee rätt kompanjon till det kryddstarka fläsket.

Hangang har öppet dygnet runt.


View Larger Map
Hangang
34 W 32nd Street (mellan Broadway och 5th Ave)
Manhattan

2 comments:

Eddie said...

Det såg väldigt mumsigt ut! Jag antecknar i min guidebok...

Pauspling said...

Hej! Älskar er blogg.

Har själv gjort ett liknande blogginlägg i vilket jag samlat mina och (amerikanska) vänners favoriter.

http://mrspauspling.blogspot.com/2010/05/nyc-as-we-want-it.html

Post a Comment