Monday, December 20, 2010

258. De Robertis


Helgen som gått har varit underbart vintrig, med minusgrader och ett cinematiskt julstök som bara New York kan bjuda på. Julklappspyssel har varvats med inmundigande av äggtoddy och rustik vintermat, varpå ett rejält dessertsug dykt upp som ett brev på posten. Som tur var tog en god vän med oss till ett av sina favoritställen i stan, där hon inhandlade sötsaker till den stundande kvällens roof top-party (vilket tack vare en underbar kvällsutsikt över ett fruset Central Park visade sig vara mycket lyckat, trots att vi befinner oss i mitten av december.) Vi på redax tog naturligtvis dessutom tillfället i akt att prova en fika hos denna East Village-institution, som går under namnet De Robertis.


De Robertis är ett italienskt fik som har över hundra år på nacken. Inredningen är enkel men stilren, och stämningen stället bjuder på är otroligt trevlig och familjär. Naturligtvis finns det ett fint urval av kaffedrinkar att välja på, där en Double Espresso är varmt rekommenderad.


Bland urvalet av sötsaker kan man hitta traditionellt italienska bakverk som Canolis och Zeppoles, samt New York-klassiker som cheese cake. Själv föll jag för De Robertis Fig Bar; en jätte till kaka fylld med fikon och russin, som var otroligt god till det starka kaffet.


Resten av Ett annat-redaktionen är oerhört förtjust i Biscottis, och valde en chokladdoppad mandelvariant som efter ett par djupdykningar i kaffekoppen smälte som smör i munnen. De Robertis är ett mycket trevligt ställe som vi rekommenderar varmt om du behöver sötsaker till ditt decembriga terrass-party där utsikten är den stora stjärnan, eller om du bara är på jakt efter en god fika.


View Larger Map
De Robertis
176 1st Ave (mellan 10th och 11th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment