Thursday, January 19, 2012

411. Foodparc


Idag ska vi berätta om ett av Manhattans mest futuristiska matställen. Ett ställe där ett besök är som att kliva rätt in i en framtidsfantasi vars inspiration plockats från några av filmhistoriens främsta science fiction-klassiker. Denna välpolerade bit av framtiden heter Foodparc och är belägen i Midtown.


Foodparc är en så kallad food court som hyser tre olika snabbmatsrestauranger. Inredningen är skapad av Syd Mead, mest känd för att ha designat filmer som Bladerunner och Tron. Längs de höga vita väggarna finner du en mängd bildskärmar från vilka du både beställer och betalar din mat. När din order sedan är färdig blinkar ditt nummer till på en av skärmarna i den biosalongsinspirerade matsalen längst inne i lokalen, varpå du kan påbörja besökets höjdpunkt; ätandet.


Det finns som sagt tre restauranger att välja mellan, varav favoriten här på Ett annat-redaktionen är 3Bs, där de tre b'na står för Bacon, Burgers & Beer. 3Bs bacon kommer från små producenter runtom i landet, och köttet som används i burgarna är ställets helt egna Hanger Steak Blend. Mitt stående val är en Crackling Burger, där burgaren är toppad med rökt cheddar, friterade svålbitar, samt en rejäl skiva sidfläsk. Efter denna burgare kommer du naturligtvis att tvingas ta en obehaglig diskussion med dina artärer angående varför du behandlar dem så illa, men det är det värt då den underbara kreationen är en värdig utmanare till både Shake Shack och Go Burgers legendomspunna skapelser.


Foodparc är en kul upplevelse. Stället är designat av en legend inom science fiction, och maten är otroligt god. Skulle du dessutom vilja misshandla din stackars kropp ytterligare finns det en bar på premisserna, där det lilla utbudet av öl bjuder på favoriter som Brooklyn Lager och Magic Hat #9.


View Larger Map
Foodparc
839 6th Ave (mellan 29th och 30th Street)
Manhattan

1 comments:

sofia said...

foodparc verkar ha stängt! :/

Post a Comment