Tuesday, November 8, 2011

382. Mo-Bay


I helgen som gick tog vi på EANY en tur upp till Harlem, främst för att besöka min optiker där ett par nya glasögon fixades, men även för att bruncha på en av våra favoritrestauranger som vi dessvärre besöker alltför sällan. Det är brunchbesöket som står i fokus i dagens tips, men innan dess vill jag ånyo nämna att ni kan hitta oss på Instagram under namnet ettannatnewyork. Där lägger vi upp bilder från vår vardag, något som många av er läsare frågat efter. Nu vidare till dagens tips som går under namnet Mo-Bay.


Mo-Bay är en soul food-restaurang där klassiska rätter från sydligare stater fått en karibisk twist. Inredningen är avslappnat skön, och under ett besök färdas man gärna till varmare breddgrader ackompanjerad av den reggae som fyller rummet samt de delikata smakerna som snart landar på tallriken framför dig. Några av restaurangens signaturrätter är karibiska klassiker som Escovitch Fish and Bammie (som uppmärksammats av bland annat Food Network), Jerked Shrimp och naturligtvis Goat Roti. Vi beställde den sistnämnda, som var utsökt. Till förrätt bjuds du dessutom på corn bread med ananassylt.


Brunchen serveras lördag och söndag mellan 11 och 16. En riktig soul food-klassiker på brunchmenyn är Chicken and Waffles, ett friterat kycklinglår vilande på en gyllenbrun, krispig våffla. Denna kombination kanske låter en smula udda, men fungerar förvånansvärt väl. Dessutom är smaken helt otrolig, och den friterade kycklingen är en av de bästa Harlem har att erbjuda.


En brunch är inte en brunch utan drinkar, och jag vill därför slå ett slag för Mo-Bays Bloody Mary. Den var god, stark och hetare än vanligt, med andra ord den perfekta kompanjonen till dina Chicken and Waffles. Mo-Bay är en Harlem-klassiker dit folk i grannskapet går för brunch, och skulle du befinna dig i krokarna under ditt New York-besök rekommenderas ett besök varmt.


View Larger Map
Mo-Bay
17 W 125th Street (mellan 5th Ave och Lenox Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment