Thursday, November 10, 2011

383. Court Square Diner


Diners är något vi här på EANY försöker besöka så ofta vi kan. Flera av New Yorks bästa diners ligger här i våra kvarter på Upper East Side (några av dessa kan du läsa om här, här och här), och vi är så pass förtjusta i denna uramerikanska restaurangform att vi besöker vår grannskapsfavorit 3 Star Diner minst en gång per vecka. För några dagar sedan befann vi oss vid 5 Pointz i Queens, där vi tog bilder för ett kommande projekt, och när vi ändå var i krokarna passade vi på att besöka en klassiker vid namn Court Square Diner.


Court Square Diner öppnade 1946, och är en härlig restaurang som förutom att bjuda på en rejäl dos genuinitet dessutom utstrålar en gammaldags charm. En stor del av den gamla dinern upptas av bardisken, där till åren komna stammisar sitter och småpratar över Bacon and Eggs och blaskig amerikansk öl. Luften är fylld av stekos, skvalmusik och doften av nybryggt kaffe, och när du slår dig ned i ett av båsen för att ta en närmare titt på menyn förstår du snart hur Court Square lyckats överleva i drygt 60 år.


Menyn bjuder på alla de klassiker vi förknippar med diner-kultur; frukosträtter som Corned Beef Hash with Eggs och Blueberry Pancakes står att finna bredvid Everything Bagels with Lox and Cream Cheese och BLT's. Maten är dessutom precis lika härlig som atmosfären, och det är svårt att hitta en mer amerikansk upplevelse.


Själv beställer jag alltid en Tuna Melt när diner-besök står på agendan. Denna favorit ber jag alltid att få serverad på Rye, toppad med giftigt orange American Cheese. Hos Court Square behövde jag inte be om detta, deras Tuna Melt serveras nämligen precis som jag vill ha den, och resultatet var nästintill perfekt.


View Larger Map
Court Square Diner
45-30 23rd Street (mellan 45th Road och Jackson Ave)
Queens

0 comments:

Post a Comment