Sunday, November 6, 2011

381. The Summit Bar


Idag är det dags för New York City Marathon, och vi ska strax bege oss ut för att heja på alla löpare som springer förbi bara något kvarter från vårt hus här på Upper East Side. Innan dess ska vi dock hinna med ett tips, samt återigen nämna vår systerblogg Ett annat San Francisco, som precis uppdaterats med ytterligare ett inlägg. Nu beger vi oss ned till East Village och en bar vi besökte igår kväll vid namn The Summit Bar.


The Summit Bar är en avlång liten bar gömd på Ave C i East Villages utkanter. Det är ett mycket romantiskt ställe som med sina tegelväggar bjuder på en New Yorksk charm, och det är lätt hänt att ett besök för en drink drar ut på tiden. Merparten av lokalen består av en rejält tilltagen bardisk där den extremt trevliga och kunniga personalen småpratar med gästerna medan de blandar delikata drinkar.


I drinkutbudet hittar du ett tiotal klassiker som Dark and Stormy, Daiquiri och Whiskey Sour, men om du är av en äventyrlig natur kan du dessutom beställa någon av Summits Alchemist Cocktails, där nyskapande drinkar fått spännande namn. Själv drack jag ett par Mexican Old Fashioned, som var mycket goda. Skulle du vara sugen på vin eller öl har baren ett fint litet utbud av ett tiotal mikrobrygda ölsorter och lika många viner.


Det finns dessutom tilltugg att beställa. Vårt val föll på två sorters ost samt oliver, vilket visade sig vara mycket delikat. Jag vill slå ett extra slag för en av ostarna vid namn Ossau Oraty, en fårost från Pyrenéerna som serverades med mandlar och en körsbärskompott. The Summit är ett mycket romantiskt ställe som gjort för att på tu man hand ta sig en drink och ett tilltugg, och det kommer definitivt att få upprepade besök från oss på EANY.


View Larger Map
The Summit Bar
133 Ave C (mellan E 8th och E 9th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment