Sunday, August 28, 2011

358. Pier I Café


Det blåser och regnar utanför fönstret, och morgonens nyhetsflöde handlar uteslutande om Irene. Stormen blev dock aldrig så farlig här i våra kvarter på Upper East Side, men längs med kusten har det varit något värre. Det är inte något väder man vill gå ut i, så jag fördriver tiden med att skriva istället, och vad passar bättre än ett tips där man kan drömma sig bort till solsken och uteserveringar vid vattnet? Därför beger vi oss till Upper West Side och Pier I Café.


Pier I ligger, precis som sin granne Boat Basin, precis vid Hudson-flodens vattenbryn. Under sommarmånaderna är det ett mycket populärt vattenhål för cyklister och flanörer att stanna till och svalka sig med en öl, och mätta hungern med en burgare. Stället har en mycket fin utsikt över floden och New Jersey, och på menyn hittar man både mat och dryck.


Menyn består av enklare rätter som burgare, korv, och hummermackor. Det är enkelt och okonstlat, men maten bjuder ändå på en finess som lockar till upprepade besök. Till din burgare får du välja vilken sorts ost du vill ha, och mitt stående val är Blue Cheese. Maten är mycket god, och jag är redo att sätta en slant på att smakintrycken förstärks ytterligare av ställets perfekta läge.


Avslutningsvis vill vi berätta litet om det soliga lilla ställets utbud av dryckjom. Öl, vin, och drinkar står att finna på menyn, och om du bestämmer dig för en av de förstnämnda kan du hitta sorter från lokala mikrobryggerier i utbudet. Pier I Café är ett mycket trevligt ställe att besöka när solen skiner och måsarna skrattar sig hesa. Under dagar som denna, när tropiska stormar hemsöker New York får man nöja sig med att drömma om soligare dagar, samt hoppas att alla som befinner sig i stan håller sig inomhus i trygghet.

Pier I Café har öppet mellan första maj och mitten av oktober, och nu märker jag att Irene har börjat bedarra utanför fönstret.


View Larger Map
Pier I Café
500 W 70th Street (vid Hudson-flodens vattenbryn)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment