Thursday, August 25, 2011

357. 2nd Ave Deli


Få saker är så New Yorkska som en genuin judisk deli. Ställen där allt som serveras är kosher, och varje besök blir en liten upptäcktsfärd bland brisket och gefilte fish. Därför är det med stor glädje som vi kan meddela att en klassiker bland stans alla judiska delis öppnat en filial bara ett kvarter från vårt hus här på Upper East Side! Namnet på denna klassiker är 2nd Ave Deli.


2nd Ave Deli startades 1954 av Abe Lebewohl, en ung polsk invandrare som inte talade ett ord engelska. Abe förverkligade den amerikanska drömmen, och blev med åren en legend i stans deli-sväng. För bara någon vecka sedan öppnade 2nd Ave Delis andra lokal här i New York, och trots sitt aveny-specifika namn ligger denna nyöppning på 1st Ave. Det är ett oerhört trevligt ställe vi talar om, där personalen är pratglad, och du serveras generösa portioner inlagd gurka och gröna tomater innan din måltid.


På menyn hittar du klassiska judiska delikatesser som Brisket, Matzoh Ball Soup, och Knishes. Maten är naturligtvis ljuvlig, och efter en första tugga blir det helt plötsligt glasklart varför Abes restaurang med åren blivit en riktig New York-institution. Det är helt enkelt otroligt mysigt att slå sig ned med några vänner vid ett av borden för att under någon timme stifta närmare bekantskap med det judiska köket.


Vi rekommenderar ett besök på 2nd Ave Deli varmt; det är en mycket New Yorksk upplevelse, och dessutom en trivsam sådan. Vi vill dessutom slå ett slag för ställets goda chocolate soda, som vi fick provsmaka i slutet av vår kalasmåltid. Skulle du vara en foto-fantast vill vi även passa på att tipsa om att Richard Avedons legendariska gamla studio ligger snett över gatan på 407 East 75th.

Den ursprungliga 2nd Ave Deli ligger på 162 E 33rd Street.


View Larger Map
2nd Ave Deli
1442 1st Ave (mellan E 75th och E 74th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment