Sunday, July 24, 2011

344. Nordstrom Rack


Shopping är som allra bäst när man kan göra fina klipp för en billig penning, och området runt Union Square kan vara New Yorks fyndtätaste kvarter. Där ligger butiker som DSW, Filene's, och Daffy's bara ett stenkast från varandra, och de är alla fulla av små pärlor som väntar på att bli upptäckta. Vi på Ett annat-redaktionen har vår alldeles egna shopping-runda, som innefattar stopp hos en handfull olika butiker, och dagens tips handlar om en av dessa, nämligen Nordstrom Rack.


Nordstrom Rack är varuhuskedjan Nordstrom's egna outlet, där märkesplagg säljs till rejält nedsatta priser. Det finns ett nittiotal Nordstrom Rack i USA, varav en ligger på Manhattan. Både herr och damkläder finns till försäljning, och som sig bör ligger tyngden på det sistnämnda. Det finns dessutom både skor och väskor i utbudet.


Issey Miyake, DKNY, och Michael Kors är bara tre droppar i det hav av märken man kan hitta i butiken, och på traditionellt outlet-maner är det stor rotation på plaggen, vilket betyder att man vid upprepade besök nästan alltid hittar något nytt. Vid vårt senaste besök stod jag själv och fingrade på en John Varvatos-kostym för $200, ett fynd som i vanlig butik går loss på drygt $1700.


Det blev emellertid ingen kostym för mig, men däremot min första New York-tisha! Denna t-shirt kunda jag inte motstå, och priset låg dessutom på under $20. Damen på redaktionen fyndade två Calvin Klein-klänningar för $40 styck, och då dessa hade ett normalt butikspris på $140 styck var lördagens succé ett faktum.


View Larger Map
Nordstrom Rack
60 E 14th Street (mellan 4th Ave och Broadway)
Manhattan

1 comments:

Marianne said...

Union Square är värt ett besök även om man inte är intresserad av shoping. Farmer's market, bland annat - och Bokhandeln Strand inom något kvarter.

Post a Comment