Thursday, July 21, 2011

343. Baked


Ännu en helg närmar sig med stormsteg, och enligt väderfolket ska det bli upp mot 40°C under morgondagen. Så varmt väder gör att man gärna vill fly Manhattan, och vi på Ett annat-redaktionen har vårt alldeles speciella favoritgrannskap i flykt undan stress och pressande hetta, nämligen Red Hook. I Brooklyns gamla hamnkvarter hittar man förutom trevliga barer och mysiga restauranger dessutom mycket goda desserterställen, och det har blivit hög tid för ett tips om en av våra favoriter, Baked.


Baked är ett kafé och konditori som slog upp portarna 2005 efter att grundarna tröttnat på cupcakeinvasionen som då svepte genom New York. De ville baka traditionella amerikanska sötsaker, och sedan dess har framgången varit ett faktum då de uppmärksammats av storheter som Food & Wine, Elle, och Martha Stewart. Bakeds signum är deras brownies, och självaste Oprah Winfrey har utnämnt denna himmelskt goda skapelse till sin favorit (Oprah gillar varianten med havssalt, medan vi på redax föredrar den klassiska.)


Kakor, brownies, pajer, macaroons och tårtor är bara några av alla de godsaker man kan hitta på Bakeds meny. Allt som bakas innehåller förstklassiga ingredienser, och det är något som verkligen märks i resultatet. Vi på redax har fastnat för ställets Lemon Squares, som är en uppfriskande liten sötsak som passar perfekt tillsammans med ett stort glas is-te nere vid Red Hooks vattenbryn. Vi vågar nästan säga att det är vår favorit i Bakeds utbud.


Som sagt är Baked en riktig framgångsaga, och naturligtvis har de dessutom ett par bok-dealer att skryta med. Dessa böcker är, kanske inte helt överraskande, bakböcker, och finns till salu inne på fiket. Vi på redax äger båda böckerna, och kan gå i god för att recepten är helt otroliga. Ingenting slår emellertid ett par godsaker på plats i Red Hook.


View Larger Map
Baked
359 Van Brunt Street (mellan Wolcott och Dikeman Street)
Brooklyn

2 comments:

Anonym said...

Hon heter Oprah va? ;)
Grym blogg hur som helst.

Daniel said...

Visst heter hon det! :)

Post a Comment