Tuesday, July 19, 2011

342. DBGB


Förra tipset här på Ett annat New York handlade om vårt fotbollsbesök på baren D.B.A. I dagens inlägg kommer vi att berätta om en gastropub där vi åt lunch innan barbesöket, men innan dess vill vi återigen nämna vår mötesplats på Facebook, där vi i större och större utsträckning tipsar om händelser som inte får plats här på bloggen. Denna Facebook-sida hittar du här. Nu beger vi oss tillbaka ner till East Village, och slår oss till bords hos DBGB (att namnen på söndagens två kulinariska destinationer båda börjar på DB var en ren tillfällighet.)


DBGB är restauratören och kulinariska trollkarlen Daniel Boulouds gastropub, som är en mycket jordnära satsning där fokus ligger på burgare och korv. Namnet är en liten homage till den numera avsomnade rockklubben CBGB, som låg bara något kvarter norrut, och trots att många av Boulouds restauranger (vårt tips om huvudrestaurangen Daniel kan du läsa här) är kända för att ha både slips och kostymtvång är DBGB precis så avslappnat som man förväntar sig av en burgar-restaurang på Bowery. Vi på redax och våra vänner gick alla dit i shorts, t-shirt, och sneakers, vilket även bars av större delen av klientelet.


På menyn hittar man tre sorters burgare och 12 olika korvar. The Piggie är ställets storsäljare, och när man tar en tugga av denna burgare, som är toppad med pulled pork, jalapeno-majonnäs, och Boston-sallad, förstår man varför. En annan underbar rätt som beställdes var en tonfiskmacka som bjöd på perfekt tillagad tonfisk, sallad, och en sås att dö för, allt vilande på ett rostat bröd där smakerna tillåts explodera och skapa ett fyrverkeri i munnen, varpå dina smaklökar jublar högt.


Som ni förstår är DBGB en ny favorit här på redaktionen. Maten är av toppklass, restaurangen är trevlig, och stämningen mycket avslappnad och opretentiös. Dessutom är priserna överkomliga; $19 för en burgare, och $12 för en korvtallrik är inte alls farligt med tanke på att deras skapare är en av världens bästa kockar. Vi kommer definitivt att återvända för ytterligare en sen söndagslunch.


View Larger Map
DBGB
299 Bowery (mellan Houston och 1st Street)
Manhattan

1 comments:

Saltistjejen said...

Å vi har just besökt DBGB två gånger de senaste två veckorna haha! Tyckte burgarna var goda men korvarna korvarna korvarna!!! SÅÅÅ GODA!!!!!!! :-) Mmmmmm!
Bra burgare kan man hitta lite överallt i stan tycker jag, men såhär goda korvar tycker jag det är klart svårare att få tag på.
:-)

Post a Comment