Sunday, July 10, 2011

338. Red Hook Lobster Pound


Det finns många härliga sätt att tillbringa en lat sommarsöndag här i New York. En promenad genom Central Park, ett glas vitt på en vinbar, eller en joggingtur upp till The Bronx är alla fina alternativ, men något vi på Ett annat-redaktionen väljer över allt annat är en eftermiddag i Red Hook. Brooklyns gamla hamnkvarter är fyllda av en otrolig grannskapskänsla, och en paj vid vattenbrynet hos Steve's Key Lime Pie eller en öl på Rocky Sullivan's takterass är bara ett par exempel på vad stadsdelen har att erbjuda. Ytterligare en anledning att besöka dessa charmiga gamla kvarter är Red Hook Lobster Pound.


Red Hook Lobster Pound anses vara det bästa stället i stan att besöka om man är sugen på pinfärsk hummer. Stället har fått enorm uppmärksamhet i media och anledningen till all publicitet är naturligtvis dagsfärsk hummer från Maine. Merparten av RHLP's besökare beställer en Lobster Roll (av vilken över 15000 stycken såldes förra året), som serveras Maine Style eller Connecticut Style. I den sistnämnda är hummern varm och serveras med smör, och i den förstnämnda är den kall och serveras med majonnäs. Vi på redax (och alla vi talat med) föredrar vår Lobster Roll Maine Style.


RHLP serverar en somrig Lobster Roll som slår all konkurrens med hästlängder. Tillochmed vänner uppvuxna i Maine erkänner att Red Hook-varianten av denna macka är överlägsen allt annat de provat. Det är den perfekta sommarmåltiden, och Red Hook är den perfekta platsen att avnjuta de stora bitarna hummer som badar i majonnäs. Varje macka innehåller dessutom 2,5 hekto underbar hummer. Vi vill även nämna ställets Whoopie Pie's, som är en amerikansk sommarklassiker och den perfekta avslutningen på din hummerfrossa.


Red Hook är ett underbart grannskap som bjuder på många trevliga små pärlor, varav Red Hook Lobster Pound är en unik liten restaurang som serverar en av stans godaste mackor. Stället är uppdelat i två delar, där du beställer i den ena, och äter i den andra, eller så gör du helt enkelt så att du tar med dig din Lobster Roll ned till vattenbrynet och avnjuter den där. Det är det perfekta sättet att tillbringa en lat sommarsöndag.


View Larger Map
Red Hook Lobster Pound
284 Van Brunt Street (mellan Verona Street och Visitation Place)
Brooklyn

3 comments:

RobinBC said...

Vad kostar dom? Ser ju helt otroligt smarriga ut!

Daniel said...

15 dollar styck! Underbara!

Göran said...

Ska dit på en frukost roll om en stund, ser ju fantastiska ut.....

Post a Comment