Tuesday, July 12, 2011

339. Forty Carrots


Det finns flera stora varuhus här i New York, varav Macy's och Bloomingdale's är de mest kända. I helgen som gick tillbringade vi på Ett annat-redaktionen ett par timmar inne på den sistnämnda av dessa två ikoner, och under vårt besök tog vi vanan trogen en dessert-paus på ett av stans mest legendariska frozen yoghurt-ställen, nämligen Forty Carrots.


Forty Carrots är en restaurang med över 30 år på nacken, som är gömd på Bloomingdale's sjunde våning, längst in i sängavdelningen. Efter att ha gått genom en labyrint av Ralph Lauren-kuddar och Diane von Furstenberg-lakan, välkomnas du av en trevlig restaurang i grön, orange och vit färgskala där stans absolut bästa frozen yoghurt serveras. Restaurangen är ofta full av Upper East Side-damer som tillbringar en eftermiddag på Bloomie's, så du kan få vänta några minuter på ett bord innan det är dags att beställa restaurangens storsäljare, som inte helt oväntat är deras frozen yoghurt.


Den frusna yoghurten serveras i två storlekar, medium och large (varav large är stor nog att mätta en hel familj), och finns i tre olika smaker; plain, choklad, och kaffe. Dessutom finns det dagligen en specialare vars smak kan vara allt från jordnötsmör till mango. Skulle du inte vara sugen på frozen yoghurt kan du alltid beställa något annat gott (ställets äppelpaj är gudomlig), men vi rekommenderar starkt att du provar den frusna yoghurten, då den är bland det godaste man kan hitta i glassväg.


Forty Carrots är en modern New York-klassiker som har serverat stans bästa frozen yoghurt till generationer av shoppande socitetsdamer och deras shoppingkassebärande äkta hälfter. Det är det perfekta stället att ta en paus i shoppandet, och vi vill avslutningsvis nämna ställets is-te, som är osötat och otroligt svalkande i sommarhettan.


View Larger Map
Forty Carrots
1000 3rd Ave 7th Floor (mellan E59th och E60th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment