Sunday, June 12, 2011

328. Iron Sushi


Vi får många frågor från er läsare (både via e-mails och på vår Facebook-sida, som du kan besöka och följa här) angående mat, och vilka våra personliga favoriter är bland stadens kulinariska utbud. Merparten av dessa frågor berör mexikansk mat, diners, och sushi, och vi ska i dagens inlägg besöka ett mycket trevligt ställe från den sistnämnda kategorin. Därför beger vi oss till Ett annat-redaktionens hemkvarter Upper East Side, och Iron Sushi.


Iron Sushi är en enkelt inredd sushi-restaurang med trevlig personal och en otrolig sushi-meny. Det är kanske inte en restaurang man går till för den otroliga stämningen (då kan man istället besöka MEGU), utan för otroligt god mat som lämpar sig mycket väl under årets varmare månader. Det finns både sushi och andra smårätter som teriyaki och dumplings på menyn, men det är sushin som gör att vi på redax återvänder gång om annan.


Det finns ett sjuttiotal olika sushi-varianter på menyn, vilket är ett mycket fint och spännande utbud. Klassiker som Dragon och Spider Roll är två självklara stjärnor, och den något mer luttrade sushi-konnässören kan prova på fantasifulla varianter som Bumbo-Bee Roll, där tonfisk, ål, och banan-tempura brottas med King Crab, avokado, mango, och nötter. Om du är vegetarian finner du dessutom tolv helvegetariska sushis på menyn.


Vi på redaktionen är mycket förtjusta i Iron Sushi; dels för att restaurangen ligger ett sushi-kast från vårt hus, men också för att maten är otroligt god. Utbudet är mycket fantasifullt och kreativt, och vi är på god väg att ha ätit oss igenom hela menyn. Två av våra favoriter är Salmon Skin Roll och Eel Avocado Roll.

Ytterligare två Iron Sushi finns i stan; en i Mid-town East och en i East Village.


View Larger Map
Iron Sushi
355 E 78th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

2 comments:

Delikata Recept said...

Se väldigt gott ut!

David said...

Hej! David heter jag och är för tillfället på besök i NYC och hittade det här tipset,då jag är en sushi-älskare så hade jag och min vän väldigt höga förväntningar på denna restaurang! Iron sushi levererade,som ni redan sagt,det här är den BÄSTA sushi vi ätit!!
Bra tips:D och tack för en bra blogg!

Post a Comment