Tuesday, June 14, 2011

329. Nublu


Det har blivit dags igen för ännu en utekväll här på Ett annat New York, och vi ska återigen tipsa om ett ställe där man både kan ta sig ett par öl och lyssna på live-musik. Dagens tips tar oss tillbaka ner till East Village, där vi lämnar de numrerade gatorna bakom oss, och beger oss till de östra kvarteren (som i folkmun kallas Alphabet City). Målet för kvällen är en underbar liten klubb vid namn Nublu.

Nublu är både ett skivbolag och en klubb, där otroligt sköna rytmer serveras i en trevlig liten lokal som bjuder på en riktigt genuin underground-känsla. Stället öppnade 2002 av svenske Ilhan Ersahin, och har sedan dess blivit en institution för New Yorkers på jakt efter värmande rytmer och ett gungande dansgolv. Nublu har öppet varje dag fram till 4 på morgonkvisten, och det serveras dagligen live-musik från band som vet hur man får folk att vilja svänga sina lurviga.


Stället har inget riktigt dansgolv eller scen, utan banden ställer upp längs med ena väggen, och folk dansar där det finns plats. Musiken som spelas är som du nog gissat reggae, dub, karibiska rytmer, och allsköns svängiga tongångar från varmare breddgrader. Det är svårt att inte dansa sig svettig på Nublu, och ställets charmige bartender är en av de som håller dansgrytan kokande medan han blandar drinkar bakom disken.


Nublu har på kort tid blivit en riktig favorit här på Ett annat-redax. Musiken som spelas är underbar, det serveras kall öl, och folk dansar där de vill. Stället kan emellertid vara lite svårt att hitta, då det göms bakom en väldigt anonym dörr på Ave C, men när du väl letat dig dit kommer du aldrig vilja gå hem igen.


View Larger Map
Nublu
62 Ave C (mellan E 5th och E 4th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment