Sunday, May 22, 2011

321. Scarpetta


Besök på restauranger av det lite lyxigare slaget brukar vara vigda åt speciella tillfällen som födelsedagar, finbesök, eller när ens blogg fyller jämnt. Ibland händer det dock att det blir impulsbesök på inrättningar i den högre prisklassen, och helgen som gick bjöd på ett av dessa besök. Därför vill vi nu tipsa om Scarpetta i Meatpacking District.


Scarpetta ägs av den extremt talangfulle Scott Conant (som dessutom är känd från Food Networks Chopped och 24 Hour Restaurant Battle), och är en otroligt trevlig italiensk restaurang där traditionella rätter från landet som liknar en stövel fått en modern twist. Inredningen är enkel och stilren, och det finns dessutom en rejält tilltagen baravdelning att besöka. Maten är rent gudomlig, och bland förrätterna vill vi på Ett annat-redaktionen tipsa om Raw Yellowtail, som toppats med havssalt och gröna små blad. Skulle du inte gilla rå fisk kan du alltid prova restaurangens omtalade polenta, som även den var helt otrolig.


Bland huvudrätterna är naturligtvis pasta herren på täppan. Det finns runt sju olika pastarätter att välja mellan, och självklart är all pasta så färsk att den nästan rör på sig. Vi provade klassikern spaghetti med tomat och basilikasås, samt ravioli fylld med anka och Foie Gras. De var båda värda att beställa igen, även om den sistnämnda var ett strå vassare. Det finns dessutom ett fin-fint utbud av vin att beställa till maten.


Scarpetta är definitivt en av New Yorks bästa restauranger. Det är ett kul ställe att besöka, maten är delikat, och stämningen mycket trevlig. Är du som jag en ostfanatiker av mått rekommenderas några av ställets ostar till dessert. Bord bör beställas några veckor i förväg (vårt impulsbesök blev möjligt tack vare en överraskningsbokning från ett par kompisar, tack Brian och Jezel!)

En trerätters med dryck kostar runt $100 per person inklusive dricks.


View Larger Map
Scarpetta
355 W14th Street (mellan 8th och 9th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment