Friday, April 29, 2011

311. DSW


Vi får många frågor från er läsare angående skor, och var de bästa skobutikerna finns här i stan. Därför har vi gjort en liten djupdykning i ämnet och kommer att tipsa om ett antal skobutiker under de kommande månaderna. Den första på vår lista är en butik där vi på redaktionen inhandlat många par under årens lopp, nämligen DSW vid Union Square.


Ni som tillbringat lite tid här i landet känner kanske igen DSW sedan tidigare, då det är en kedja med butiker i de flesta större städer. Affärsidén bakom butiken är att sälja märkesskor till låga priser, vilket är något som visat sig mycket framgångsrikt. Butiken vid Union Square är belägen i en enorm lokal på andra våningen, och ca 70% av butiksytan är vigd åt damskor.


Förutom redan låga priser på så vitt skilda märken som Puma, Marc Jacobs, och Keds, kan man dessutom hitta en rea-avdelning i butiken. Här är det inte lika organiserat som i resten av affären, men med lite tur kan man efter en stunds sökande hitta just det man letar efter för upp till 70% lägre pris än vanligt. Själv har jag två år i rad hittat sommarskorna i denna rea-hörna (av märkena Zoo York och Vans).


DSW är en kul butik att besöka när man vet att man behöver skor, men inte riktigt har bestämt sig för märke eller modell. Det är roligt att bara gå runt bland hyllorna på upptäcktsfärd, och det man letar efter gömmer sig oftast någonstans i utbudet. Till sist vill vi nämna butikens fina utbud av Converse; vi får många förfrågningar om var man kan hitta denna klassiska sko här i stan, och vårt tips är att ta en titt hos DSW.


View Larger Map
DSW
40 E 14th St (mellan University Place och Broadway)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Ha! Här var ju självklart jag o Hanna också!:) Vi handlade grymt mycket på Filenes på de 3 våningarna ovan också som jag verkligen kan rekommendera. Men där har ni säkert vart.

/Maria

Post a Comment