Wednesday, April 27, 2011

310. Osteria Morini


Italiensk mat är något vi på Ett annat-redaktionen tyvärr äter på tok för sällan. Visst har vi en rejäl fäbless för Lasagna, men det är dessvärre inte ofta vi besöker restauranger där pasta är den självklara stjärnan på menyn. Därför var det med stor glädje vi följde med ett par bekanta till en av stans mest omtalade italienska restauranger, Osteria Morini i SoHo.


Osteria Morini är pasta-kungen Michael Whites senaste restaurang, och precis som hans tidigare projekt har den på kort tid blivit extremt populär. Anledningen till denna popularitet är, förutom den avslappnade och hemtrevliga stämningen, naturligtvis maten. Förutom underbar pasta finns ett gäng goda förrätter på menyn, varav Sardine (marinerade sardiner med Borlotti-bönor) och Polpettine (en prosciutto och mortadella-köttbulle) är två enastående val.


Bland huvudrätterna är naturligtvis pasta det självklara valet. Det finns tio olika varianter att välja mellan, varav alla är pinfärska och kokade till perfektion. Mitt val föll på Creste; dessa små tuppkamsbeprydda makaroner serveras med en sås bestående av musslor, räkor och pilgrimsmusslor, och naturligtvis rekommenderas ett par glas vin från restaurangens 100 sorter långa vinlista till maten.


Osteria Morini är en extremt trevlig restaurang. När man sitter till bords med maten framför sig blir det uppenbart varför Michael White är en så lysande stjärna på New Yorks pastahimmel; maten är nämligen helt otrolig. Till sist vill nämna ställets lilla, men mycket fina ostutbud, som blir den perfekta avslutningen på en redan enastående måltid.

En trerätters med ett par glas vin går på ca $60/person.


View Larger Map
Osteria Morini
218 Lafayette Street (mellan Kenmare och Spring Street)
Manhattan

3 comments:

New York said...

Tack för en grym blogg om New York!

StinaTooMuchInspiration said...

Åh tack för tipset! Åker på onsdag för en knapp vecka och gick in här i lite panik över att inte ha hunnit planera något. Men ett enkelt restaurangtips var allt jag behövde :)

Anonymous said...

Tack för tipset! Tack vare det så besökte vi Osteria Morini när vi var på bröllopsresa i NYC. Fantastiskt god mat. Men se till att boka bord för stället är mycket populärt.

Post a Comment