Monday, April 25, 2011

309. Lulu Cake Boutique


Under helgen som gått har det varit ett rejält råkurr mellan vår och sommar, med både solsken samt några spridda skurar då och då. Regn är aldrig roligt, men vi på Ett annat-redaktionen väljer att se dessa skurar som en anledning att besöka ställen där man kan få sig något sött till livs. Därför styrde vi för ett par dagar sedan våra steg mot Chelsea, och ett underbart litet bageri vid namn Lulu Cake Boutique.


Lulu Cake Boutique är som namnet antyder en liten tårtbutik där man kan beställa både hela, samt bitar av underbara tårtor. Det är en stilrent inredd butik där bakverken står i fokus, och till dessa används ingredienser av högsta kvalitet. Valrhona-choklad, organiska nötter, och närproducerade bär är bara några av anledningarna till att slutprodukterna är av toppklass. Längs med ena väggen finns en liten bardisk med en handfull sittplatser om du skulle vilja äta dina sötsaker på plats.


En av anledningarna till att vi på Ett annat återvänder till Lulu på stadig basis är deras versioner av amerikanska klassiker. Ena halvan av redaktionen växte upp i San Francisco, och hon minns både Twinkies och Snowballs från barndomens bekymmersfria dagar (andra halvan introducerades till dessa godsaker under college-åren). Lulus variant av den sistnämnda klassikern är en rejält tilltagen kokosnötstäckt marshmallow-boll med ett inre fyllt av mjuk chokladkaka och en himmelsk kokoskräm. Vi tycker du ska prova en av Lulus Snowballs, bara för att de är så otroligt goda.


Lulu är en tårtbutik där bakverk skapas med hjärta och passion. Detta märks redan efter den första tuggan, och man vill gärna bli stammis även om man bor på andra sidan stan. Deras varianter på amerikanska klassiker är otroliga, och vi vill avslutningsvis slå ett litet slag för deras Twinkies, som finns i flera olika smaker. Choklad med chokladfyllning är en av våra favoriter, och anledningen till detta är naturligtvis den dubbla dosen choklad.


View Larger Map
Lulu Cake Boutique
112 8th Ave (mellan 15th och 16th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment