Monday, February 28, 2011

286. Shopsin's


Det finns ställen här i New York som med åren har blivit legendariska. Vi talar om restauranger och barer som har en evig ström av besökare på jakt efter upplevelser utöver det normala. En av dessa New York-klassiker heter Shopsin's, och det är en liten frukost och lunchrestaurang belägen på Lower East Side som du absolut inte får missa när du är på besök i stan.


Shopsin's har ett trettiotal år på nacken, och sedan 2007 huserar de i sydvästra hörnet av Essex Street Market. Det är en liten familjerestaurang vi talar om, där underbar hemlagad mat står på menyn. Just menyn är i sig en orsak att besöka den fem bord stora restaurangen; det finns nämligen över 900 delikata rätter att välja mellan, alla uppfunna av Kenny Shopsin, restaurangens ägare och gudfader. Shopsin's är dessutom kända för att ha väldigt strikta regler, och ett ganska burdust förhållande till sina gäster. Inga grupper över fyra personer får bord hos Shopsin's, mobiltelefoni är förbjudet, det är inte tillåtet att ändra en beställning eller be om substitut, och tycker personalen att du beställer för mycket mat är risken stor att de säger åt dig att beställa en mindre portion. Skulle en regel brytas kommer en utskällning och en portning från restaurangen som ett brev på posten. Detta till trots är det nästan alltid en halvtimmes väntan hos Shopsin's, och anledningen till detta hittar man på menyn.


Restaurangens signaturrätt är Mac'n'Cheese Pancakes; pannkakor fyllda med mac'n'cheese. Vill du ta detta underbara koncept ett steg längre kan du beställa en Mo'Jemima, som är en trave Mac'n'Cheese-pannkakor med bacon, fyllda med varsitt pocherat ägg. Är du sugen på en macka rekommenderas en Amarillo, där pulled pork, salsa, jack cheese, och vitlöksbröd omfamnar varandra i perfekt harmoni. Naturligtvis finns dessutom Tuna Melts, Po-Boys (och Girls), och French Toast (gjord med Pound Cake) på menyn, och vi lovar och svär att du kommer att hitta just din grej bland de 900 rätterna.


Shopsin's är en underbar liten restaurang. Maten är helt otrolig, och trots den lite burdusa hållningen till gästerna kan man inte annat än älska familjen Shopsin och deras fantasifulla kreationer. Det är som nämnt en riktig New York-institution vi talar om, som bjuder på en extremt unik och smakfylld upplevelse. Dessutom serveras gigantiska Guinness Malteds, vilket är den perfekta drycken till dina Mac'n'Cheese Pancakes (som du dessutom bör toppa med både maple syrup och hot sauce, ett litet tips från oss på redax.)

Shopsin's tar endast kontanter.


View Larger Map
Shopsin's
120 Essex Street (Sydvästra hörnet av Essex Street Market)
Manhattan

2 comments:

Dan said...

Blotta tanken på 900 hundra rätter ger mig beslutsångest, men jag vill ändå dit.

Anonymous said...

Burdust var ordet sa Bull. Mysigt...not

Post a Comment