Friday, February 25, 2011

285. Buttercup Bake Shop


Få desserter har så fullkomligt tagit över en hel stad som cupcakes. Jag vet inte hur många inlägg vi skrivit om denna söta (i dubbel bemärkelse) lilla munsbit, och vi springer fortfarande på nya cupcake-bagerier värda att tipsa om. Vår senaste upptäckt på New Yorks cupcake-karta heter Buttercup Bake Shop, och ligger i Midtown East.


Buttercup Bake Shop öppnade för snart tolv år sedan av en av Magnolia Bakery's grundare, vilket i sig borgar för mycket högkvalitativa produkter. På menyn hittar man naturligtvis cupcakes, där klassiker som Red Velvet är en av storsäljarna, men det bakas även andra godsaker som Layer Cake, Banana Pudding, och Cheesecake inne på det lilla bageriet. Det är emellertid cupcakesen som gett Buttercup rejält med uppmärksamhet i media, och förutom att de utsetts till stans bästa cupcakes hittar man kända namn som Martha Stewart och Hillary Clinton bland skaran av fans.


En favorit här på Ett annat-redaktionen är naturligtvis Buttercup's Red Velvet, men vi vill även slå ett slag för en choklad, kola, och vaniljstinn kreation vid namn Devil Dog. Djävulshunden smälter som smör i munnen, och det är svårt att inte beställa ytterligare en när den första är uppäten


Vi vill dessutom tipsa om Buttercup's Rice Krispies Treats, som är precis så sega, stora, och smöriga som denna amerikanska klassiker ska vara. Buttercup Bake Shop är ett trevligt litet bageri, och befinner du dig i grannskapet rekommenderas ett besök varmt.

Lokal finns även på Upper West Side.


View Larger Map
Buttercup Bake Shop
973 2nd Ave (mellan 51st och 52nd Street)
Manhattan

2 comments:

Mallis in real life said...

Vi kommer bo i närheten under vår nästa vistelse i NY och detta ställe har jag skrivit upp i min lilla bok. Nu vet jag dessutom vilken cupcake jag ska beställa. =)

/Mallis

RESESNACK said...

Men jösses, får nog börja skriva ner alla bra tips så jag vet vart jag ska gå i New York. Cupcakes är ju verkligen supergott!

Post a Comment