Thursday, November 25, 2010

248. Dan


Idag firas en riktigt amerikansk högtid, nämligen Thanksgiving! Så glad Thanksgiving till alla er läsare! Medan kalkonen puttrar i ugnen, pumpapajen fyller huset med delikata dofter, och helgölen lägger sig som en dimma över sinnena, vill jag ta tillfället i akt att berätta om en restaurang som inte har ett dugg med denna högtid att göra. Det är emellertid en destination väl värd ett besök, nämligen en tempurarestaurang vid namn Dan, belägen på Upper West Side.


Dan ligger bara ett stenkast från byggnaden där vi på redax jobbar, och har därför blivit ett stamhak de dagar då kvällsskiftet står på schemat. Det är en trevligt inredd restaurang med bra service och mycket god sushi. Smakerna påminner mycket om de man hittar hos redaktionsfavoriten Gem Sushi, vilket är ett mycket gott betyg. Förutom sushi kan man dessutom hitta teriyaki, soppa, och ett fint urval av aptitretare på menyn (en japansk medarbetare ser alltid till att beställa friterade ostron innan vi hugger in på sushin.)

På sushimenyn hittar man allt från klassiska California Rolls till kryddstarka tonfiskrullar. Det alla Dan's sushivarianter har gemensamt är att de är packade med smak och har en fin textur.


Naturligtvis finns dessutom en sushi med ål och avokado på menyn. Denna variant är min personliga favorit, och den rekommenderas varmt när du besöker Dan. Nu är det dags att ta ut kalkonen ur ugnen, och återigen fokusera på Thanksgiving. På måndag är det återigen en kvällsjobbvecka, och då kan du med stor säkerhet hitta delar av redax på Dan någon gång runt åttatiden på kvällen.


View Larger Map
Dan
2018 Broadway (mellan 69th och 68th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment