Saturday, September 4, 2010

214. Otafuku


Vi har tidigare skrivit om japansk snabbmat här på Ett annat, och den gången handlade inlägget om rätter som inte är helt främmande i Sverige. Det finns emellertid även annan japansk snabbmat som är både otroligt god, och skrämmande mättande. Rätten jag talar om heter okonomiyaki, stället som serverar läckerheten heter Otafuku, och platsen är East Village.


Otafuku är ett litet hål i väggen. Det är så litet att bara ett par personer åt gången får plats under tak, och resten av kön får snällt vänta ute på gatan. När maten är klar ropas ordernumret ut, och man får tränga sig fram och hämta anrättningen. Killarna bakom disken jobbar så att svetten lackar, och anledningen till detta är att de lagar stans godaste okonomiyaki. Vad är då denna rätt med det krångliga namnet?


Okonomiyaki är en kålpannkaka med ägg, grönsaker, två sorters sås, samt ditt val av räkor, bläckfisk eller någon annan delikatess. Det är helt enkelt en mastig måltid fylld av runda och goda smaker, som är en solklar favorit här på redaktionen. Vi rekommenderar den varmt. Det finns dessutom andra rätter på menyn, så om du är sugen på Octopus Balls eller något annat spännande är Otafuku ett ypperligt ställe att göra en djupdykning i japansk snabbmat.


Otafuku ligger dessutom granne med den underbara sakebaren Decibel. Okonomiyakihaket (mitt nya favoritord) stänger dock runt tiotiden, så ett tidigt besök hos Decibel rekommenderas om du vill runda av med god snabbmat. Apropå sake vill jag dessutom ta tillfället i akt att tacka den underbara andra hälften av redaktionen för födelsedagspresenten som väntade på mig i morse. Två flaskor sake (varav en var Sparkling Sake) samt ett set med koppar!!!


View Larger Map
Otafuku
236 E 9th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

1 comments:

Lisen said...

Födelsedag? Man får gratulera!

Post a Comment