Thursday, July 29, 2010

199. Bomboloni


Bara dagar från vårt 200'e tips har det eminenta magasinet Yourlife uppmärksammat Ett annat New York med en intervju, som du kan läsa här! Ett stort tack till Yourlife för uppmärksamheten! Nu beger vi oss ut på dessertfest för att fira!

Efter dom senaste årens formidabla explosion av cupcake-ställen i stan har folk frågat sig vad nästa stora dessertgrej kommer att bli. Vissa har gissat våfflor, medan andra är försäkrade om att den klassiska munken kommer att göra comeback. Vi på Ett annat tror emellertid starkt på en italiensk högoddsare vid namn bombolonis. På Upper West Side hittar man dessutom ett café med det passande namnet Bomboloni.


Bomboloni är såvitt vi vet det enda stället i stan som har dessa små munkbollsliknande godsaker som huvudinriktning, och att döma av kön som ringlar ut på trottoaren är det ett väldigt populärt bakverk. En bomboloni är en liten friterad degboll som är fylld med allsköns godsaker, och sedan toppad med någonting passande. Det är en perfekt liten munsbit om man inte är sugen på en jättedessert.

Bland Bombolonis bombolonifyllningar kan man hitta jordgubbe, äpple, och choklad, samt lite mer udda smaker som kastanj, Tahitisk vanilj, och Creme Brulee. Priset för en bomboloni ligger på en dollar, och vill du göra en djupdykning i denna italienska konstform får du sex stycken för $5. Det är dock en väldigt mättande liten boll, så tänk dig noga för innan du brakar loss med en femdollarsbeställning.


Huruvida bombolonis kommer att bli stans nästa stora dessertsuccé låter jag vara osagt, men dom är ytterst goda, och det är svårt att bara beställa en. Vi på redaktionen är ense om att chokladvarianten är den absolut godaste (och vi kan lite skamset erkänna att vi provat alla sorter).


Visa större karta
Bomboloni
187 Columbus Ave (mellan 68th och 69th Street)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Grattis! Vilken fin intervju!

Bombolonis ser spännande ut. Är alla sorter goda?

V

Linda said...

Tack för ännu ett fint tips! Snart åker jag och det ska bli så kul!

Daniel said...

Tusen tack for de snalla orden!

Alla sorter ar goda, det garanterar vi. ;)

Joan said...

Fantastiskt! Detta var något nytt (och nyttigt antar jag :)

Post a Comment