Wednesday, May 5, 2010

162. Superdry


Det är sällan vi skriver om större märken och kedjor här på Ett annat, men ibland är ett märke så pass imponerande att vi anser det bloggvärdigt. Ni som varit bosatta eller rest mycket i Storbritannien känner med största sannolikhet till Superdry, och för er New York-besökare vill vi rekommendera ett shoppingstopp hos märkets flag-ship store i East Village.


Superdry har lyckats skapa en mycket skön blandning av Americana och japanska pseodo-slogans, där avslappnad design möter hög kvalitet. Rutiga skjortor, bensinmackstischor, och snygga jeans är tre plagg som enklast kan sammanfatta butikens inventarium. Det är med andra ord inte ett ställe dit man går i jakt på kontorskläder, men nu när sommar och semester står för dörren är Superdry en ypperlig shoppingdestination.


Det är jämnt fördelat mellan herr och damkläder bland hyllorna, och de sistnämnda är precis lika avslappnade i designen som herrplaggen. Priserna ligger på $30-40 för t-shirts och runt $80 för skjortorna. Damplaggen är i regel något billigare.


Jag gillar Superdry; dom har lyckats skapa en sorts Americana som är mer amerikanskt än det som vanligtvis säljs här i landet. Passformen är generellt sett något mer figurvänlig än amerikanska kläder (som brukar vara åt det lite pösigare hållet), och det är som nämnt ett perfekt ställe att besöka i jakten på sommarens garderob.


View Larger Map
Superdry
718 Broadway (mellan Washington och Waverly Place)
Manhattan

1 comments:

Dicksson said...

guud vilka snygga kläder!

Post a Comment