Monday, May 3, 2010

161. Spot


Om du är en vän av goda desserter är New York staden för dig. Här kan man hitta allt från billiga sockerstinna kaloribomber till lite mer traditionella efterrätter. Dessutom finns det ställen som erbjuder godsaker man inte ens kan föreställa sig i sin vildaste fantasi, och vår favorit bland dessa heter Spot, som ligger i en källare mitt på turiststråket St Marks i East Village.


Spot är en inrättning helt vigd åt efterrätten. Cupcakes och varma drycker står att finna på menyn, men den verkliga anledningen till ett besök är att prova någon av kreationerna som den världsledande dessertkonstnären Pichet Ong hjälpt till att skapa. Dessa hittas på menyn under ”Seasonal Dessert Tapas”.


White Miso Semifreddo och Yuzu Eskimo är två av Spot's mest populära desserter; båda är skapade av Ong, och är smaksensationer utan dess like. Trots att Spot är något lyxigare än dom traditionella desserthaken i stan är portionerna väl tilltagna, och ett hett tips är att beställa en trio. Då får du tre desserter till livs, och priset är bara ett par dollar högre ($19) än om du beställer två separata efterrätter. Trion passar extra bra om ni är två stycken som delar på skapelserna.


Senast vi besökte Spot fanns en avocadobaserad nykomling till försäljning. Naturligtvis var den lika god som allt annat vi provat på menyn. Dessutom blir det alltid en trevlig liten överraskning när tallriken placeras framför dig, och du upptäcker att din efterrätt är täckt av glitter. Bland övriga udda ingredienser bör olivolja och jasminris nämnas.


View Larger Map
Spot
13 St Marks Place (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

3 comments:

Tina said...

I want to go to there.

Budgetresande said...

Socker är ju såklart gott men har lite för svårt när det blir sådär mycket.

Anonymous said...

Mumsfilibaba! Jag älskar den här sortens restauranger!

Bra blogg!

Mvh,

Marie

Post a Comment