Wednesday, April 21, 2010

156. Greenflea


Som vi skrivit tidigare här på bloggen är New York en loppmarknadernas stad, med underbara loppisar både på Manhattan och i Brooklyn. Det är svårslaget att efter en lång söndagsbrunch i goda vänners lag strosa runt på en loppis och leta efter just den där speciella prylen som visar sig bli dagens spontaninköp. Greenflea är namnet på en loppmarknad som skryter med att vara stadens största, och den är belägen på Upper West Side.


Greenflea har öppet varje söndag året runt, och huseras i en mellanstadieskola. Både skolgården, gympasalen, och korridorerna används för försäljning, och man kan hitta allt från grönsaker till Gucci-bågar från 60-talet bland borden. Se till att inte missa inomhusdelen av loppisen när du är på besök, där hittar man nämligen oftast dom roligaste prylarna.


När du är på jakt efter kul små inredningsdetaljer är Greenflea en riktig guldgruva; vackra leksaker från svunna tider och gamla reklamaffischer är bara ett par exempel på prylar som ger vilket vardagsrum som helst en extra dos charm. Priserna är dessutom inte allt för höga, och känner man sig hågad kan man försöka pruta någon dollar eller två.


Vi på redaktionen besöker Greenflea minst en gång per månad. Det är helt enkelt ett jättekul ställe att bara knalla runt någon timme, även om man kanske inte köper något. Under det senaste besöket fastnade denna Lyndon B. Johnson bobble head på min näthinna, men då vi bestämt oss för ett temporärt köpstopp på dylika prylar fick han stanna kvar och glädja någon annan shoppare. Vi får se om embargot lyfts till nästa helg...


View Larger Map
Greenflea
Columbus Ave (mellan W 76th och W 77th Street)
Manhattan

7 comments:

Budgetresande said...

Helt klart en adress att lägga på minnet. Tack för det!

Saltistjejen said...

Vad rolig blogg! jag har hittat hit via Taina och nu blev jag intressrad av att kolla vidare! Bor ni alltså i New York?
Själv bor jag och min man och vår dotter på Manhattan sedan ett par år tillbaks och stormtrivs! men vi får se hur länge det blir.

Sophie said...

Det här är precis vad jag har letat efter! Gud vilken mysig loppis! Och vilka fina prylar de verkar ha!

Dan said...

Om LBJ finns kvar nästa gång du är där måste du köpa den, en sån chans får man inte missa!

Sara said...

Dit vill jag!

Alexandra said...

Ja - vi var så nära att trycka på "beställ"-knappen så det lutar mest åt NY nu! Har du tips på något bra, prisvärt och centralt hotell? :)

Emma said...

Om man ändå hade varit i New York en söndag... Det här stället verkar helt fantastiskt! Gick av en slump förbi i lördags och kände igen det från bloggen, det var ju såklart tyvärr stängt och eftersom vi åkte hem på kvällen kunde vi inte besöka denna loppis när det hade öppet. Men nu har jag ännu en anledning till att åka tillbaka:)

Post a Comment