Monday, April 19, 2010

155. Cocoa Bar


Trots att sommaren är på god väg att inta New York är det fortfarande kyligt vissa dagar, och man vill helst befinna sig inomhus med en god och värmande dryck. Varm choklad är en av dom bästa dryckerna att fylla sitt inre med när man är frusen, och en av stans bästa varianter av denna gudagåva serveras hos Cocoa Bar på Lower East Side.


Cocoa Bar är inte en renodlad chokladbar, trots att namnet gärna vill få en att tro det. Dom serverar även kaffe, samt har ett vinutbud som är svårslaget i denna sydöstra del av stan. Inredningen inbjuder till att sitta ned och småprata med en vän, och har du inte någon vän (eller om dina vänner befinner sig långt borta) finns det gratis wifi att tillgå.


Vin och kaffe i all ära, men varm choklad är det Cocoa Bar gör bäst, och två favoriter här på redaktionen är Funky Monkey och Spicy Hot Chocolate. Den förstnämnda har en förnimmelse av banan i smaken, och den sistnämnda bjuder på en spännande mix av choklad och chili. När din choklad tillagas frågar personalen hur tjock du vill ha den, samt hur mörk du vill att den ska vara. Det är lite som att besöka ett fint stekhus, fast med choklad istället för stek.


Cocoa Bar är ett trevligt ställe att bara ta en paus när man befinner sig på Lower East Side; den varma chokladen är mycket god, och det faktum att det bjuds på gratis wifi är ett stort plus i Ett annat-redaktionens bok. Kom bara ihåg att din choklad är mycket varm när den serveras.


View Larger Map
Cocoa Bar
21 Clinton Street (mellan Stanton och Houston Street)
Manhattan

4 comments:

Emma said...

Hej!
Vill bara tacka för en helt underbar blogg! Hittade er av en slump och nu kan jag inte få nog! Planerar att besöka N.Y till hösten och er sida får mig att längta mer och mer! Vet bara inte hur jag ska lyckas hinna besöka alla de ställen som ni tipsat om och som jag fastnat för under en weekend! Jag måste kanske tänka om och vara borta lite längre.. :) Ha det gott och tack ännu en gång, mvh Emma

Budgetresande said...

Låter som ett trevligt ställe. Alltid bra att veta vart man kan få kaffe/varm choklad och WIFI ^^

Anonymous said...

Tack, tack, tack för en underbar blogg!!! Den är den absolut bästa guiden jag lyckats hitta och den kom till stooor nytta när vi var i new york, där vi dessutom fick ett par extradagar. :)

Jättebra blogg som jag kommer att tipsa alla jag känner om!

Marie

Bees said...

OMG! This place has THE BEST hot chocolate of all time!.

Post a Comment