Friday, April 16, 2010

154. The Levee


Det finns tusen anledningar att älska Williamsburg. Shoppingen är lysande, och kvällslivet om möjligt ännu bättre, med favoritdestinationer som Barcade och Radegast som goda exempel på avslappnat pubhäng i goda vänners lag. Mittemot den sistnämnda ölhallen kan man hitta The Levee, ett av stadsdelens hemtrevligaste krypin; ett ställe som bjuder på en mängd anledningar till ett besök.


Vid en första anblick ser Levee ut som vilken bar som helst i Williamsburg; unga hipsters med hatt och skägg går in och ut genom dörrarna, och musik från vitt skilda akter som Motörhead, Vampire Weekend, och Neil Young strömmar ut på gatan. En öl och ett tequila-shot serveras kvällen lång för $5 (och om du inte gillar tequila finns ett whiskey-alternativ plus öl för $4).


En av huvudanledningarna till ett besök är emellertid stämningen; man känner sig helt enkelt som hemma på The Levee, och det finns (enligt mig) två huvudanledningar till detta. Den första av dessa är gratis cheese puffs. Dessa finns att tillgå i baren, och det är bara att fråga så får du en liten skål att ta med till bordet. Den andra anledningen stavas sällskapspel. Precis vid bardisken hittar du ett fint urval av spel, och efter några tequilas och ett par skålar cheese puffs är det otroligt kul att umgås med vänner och bekanta över ett parti av någon gammal klassiker.


The Levee är ett kanonställe när du befinner dig i Williamsburg och vill ta ett par billiga drinkar under okonstlade förhållanden. Musiken är bra, stämningen trevlig, och cheese puffsen gratis. Kan man egentligen kräva mycket mer än så?


View Larger Map
The Levee
212 Berry Street (mellan N3rd Street och Metropolitan Ave)
Brooklyn

2 comments:

Budgetresande said...

Det låter som ett helt underbart ställe! Jag föredrar ställen där man kan dricka en öl, spela spel och snacka skit framför ställen där musiken är så hög att det inte går att prata med folk.

Matt said...

Jag blev förälskad i The Levee.
Mest för cheese puffsen men den billiga ölen och whiskeyn är ju ok också.

Post a Comment