Wednesday, March 17, 2010

141. Tiny Thai


Thailändsk mat har länge varit en favorit här på redaktionen. Ni som är trogna läsare vet att vi på Ett annat New York är på en evig jakt efter burritos som kan mäta sig med dom man kan hitta i San Francisco, men det ni kanske är omedvetna om är att ett liknande sökande pågår efter den perfekta portionen pad thai. När vi bodde i Boston hade jag ett favoritställe som serverade en hejdundrandes pad thai, förmodligen helt olik den mat man kan finna i Thailand, men just denna Boston-variant kittlade mina smaklökar till den grad att jag sedan restaurangen i fråga stängde har sökt efter en ersättare. Jag har kommit nära mitt mål här på Upper East Side, genom ett trevligt litet ställe vid namn Tiny Thai.


Thairestaurangen med det sockersöta namnet serverar klassiska och moderna thailändska rätter, och thailändsk curry är en av deras specialiteter. Dessutom har dom en liten bar längst in i restaurangen, om man känner för öl eller vin till maten. Inredningen kanske inte är av det mest personliga slaget, men personalen är trevlig, och man känner sig genast hemma.


Ett stort plus får Tiny Thai’s lunchspecial, där man under några timmar på vardagen kan få sig en förrätt och varmrätt för ynka $6.98. Det är ett riktigt kap, och befinner du dig på Upper East Side rekommenderar jag Tiny Thai varmt för lunch. Restaurangens edamame är utsökta, och mitt stående val av förrätt under mina lunchbesök.


Nu till det jag vet att ni genomlidit ovanstående text för; hur var Tiny Thai’s pad thai? Utsökt! Inte riktigt samma höga klass som Graalen från Boston, men ack så nära. Precis rätt mängd sötma, en rejäl näve krossade jordnötter, och böngroddar för att lugna ner anrättningen en smula. Dessutom kan man få vegetariskt fuskkött i sin pad thai, mitt val faller oftast på fuskanka. Men, som sig bör när man försöker fånga en dröm; sökandet fortsätter.


Visa större karta
Tiny Thai
1558 3rd Ave (mellan 87th och 88th Street)
Manhattan

6 comments:

Alexandra said...

Ja, jag kan tänka mig att NY är fint på hösten! :) Vilken månad är bäst? Och den Thairestaurangen får nästan vi besöka när vi kommer dit - har inte hittat någon restaurang här hemma i Sverige som kan göra Pad Thai så som den smakar i Thailand.. :) Ha en bra dag!

Anonymous said...

Jag gillar dom här små anekdoterna! Det är kul att veta mer om er/dig!

Budgetresande said...

Ser riktigt bra ut! Pad thai är en av mina absoluta favoriter och att dem desutom har lunch för 7 dollar gör ju inte saken sämre.

kajsa said...

Jag är extremt ointresserad av mat. Faktum är att jag nog sällan ätit sp lite i ett land som när vi var USA. Och vi var där nästan tre veckor. Inte konstigt att jag och bästa vännen bråkade. Energin sinar ju ganska fort med bara lite frappuccino i magen och vandringar över hela manhattan..
Älskar dock thaimat men eftersom jag är nöt, mandel och skaldjursallergiker är det ofta svårt. De har ju förkärlek för såväl skaldjur som jordnötsolja tyvärr.

Anonymous said...

Mumsigt ser det ut. Jag gillar er blogg.

Anonymous said...

Kan rekommendera Tiny Thai maten smakade kanongott. Pad Thai smakade precis om i Thailand och väl värt sitt pris. Snabb och bra service. Det enda negativa var det höga ljudet från musiken, vilket gjorde att man nästan inte hörde vad man sa till varandra!!

Post a Comment